Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 09:10

  Τζόκοβιτς: Ακυρώθηκε για δεύτερη φορά η βίζα του από την Αυστραλία (upd)

  Τζόκοβιτς: Ακυρώθηκε για δεύτερη φορά η βίζα του από την Αυστραλία (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11:18

  Η αυστραλιανή κυβέρνηση ακύρωσε τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για δεύτερη φορά την Παρασκευή, δηλώνοντας πως το Νο 1 του παγκοσμίου τένις, ο οποίος δεν είναι εμβολιασμένος κατά του κορονοϊού, μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για την κοινότητα.

  Ο υπουργός Μετανάστευσης Alex Hawke, χρησιμοποίησε διακριτικές εξουσίες για να ακυρώσει ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς, αφού το δικαστήριο ακύρωσε προηγούμενη ανάκληση της, και τον ελευθέρωσε από την κράτηση τη Δευτέρα.

  "Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133C(3) του νόμου περί μετανάστευσης, για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς για λόγους υγείας και καλής τάξης, στη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το κάνω”, ανέφερε ο υπουργός σε ανακοίνωση του.

  Και πρόσθεσε λέγοντας ότι η κυβέρνηση "είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία του κορονοϊού.

  Η απόφαση του δικαστηρίου εγείρει την προοπτική μιας δεύτερης δικαστικής μάχης από τον Σέρβο τενίστα για να του επιτραπεί να παραμείνει, αλλά ο χρόνος τρέχει, καθώς το τουρνουά ξεκινάει τη Δευτέρα.

  Ο υπουργός Hawke δήλωσε πως είχε "εξετάσει προσεκτικά” τις πληροφορίες που μετέφερε ο Τζόκοβιτς, το υπουργείο Εσωτερικών και οι συνοριακές αρχές της Αυστραλίας.

  Σύμφωνα με το τμήμα του νόμου περί μετανάστευσης που χρησιμοποίησε ο υπουργός για να ασκήσει την εξουσία του και να ακυρώσει τη βίζα, ο Τζόκοβιτς δεν θα μπορεί να αποκτήσει βίζα για να επισκεφτεί την Αυστραλία στα επόμενα τρία χρόνια, εκτός από επιτακτικές περιστάσεις που επηρεάζουν το συμφέρον της Αυστραλίας.

  Ο Τζόκοβιτς κλήθηκε να παρουσιαστεί το Σάββατο για συνέντευξη με τους αξιωματούχους της αυστραλιανής υπηρεσίας μετανάστευσης και μέχρι τότε θα παραμείνει εκτός κράτησης, ανέφερε την Παρασκευή η εφημερίδα The Age, μετά την ακύρωση της βίζας του για δεύτερη φορά από την κυβέρνηση.

  Η κυβέρνηση συνομιλεί επί του παρόντος με τους δικηγόρους του, ανέφερε η εφημερίδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ