Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Ιαν-2022 08:59

  Νότια Κορέα: Σε προ πανδημίας επίπεδο έφερε το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα

  Νότια Κορέα: Σε προ πανδημίας επίπεδο έφερε το βασικό επιτόκιο η κεντρική τράπεζα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας έφερε το βασικό της επιτόκιο ξανά στα προ πανδημίας επίπεδα, προχωρώντας σε αύξηση για τρίτη φορά σε διάστημα μικρότερο του μισού έτους, προκειμένου να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό.

  Για να ισορροπήσει το tapering της στήριξης για την οικονομία, η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει την εξάπλωση της Όμικρον, το υπουργείο Οικονομικών διέθεσε σχεδόν 12 δισ. Δολάρια σε επιπλέον δαπάνες του προϋπολογισμού, για να ενισχύσει τη δημοσιονομική στήριξη.

  Η απόκλιση στη νομισματική και δημοσιονομική πολιτική έρχεται ως απάντηση σε ένα μείγμα οικονομικών συνθηκών, επιταχύνοντας τον πληθωρισμό ακόμη και εν μέσω παρατεταμένων αβεβαιοτήτων για την πανδημία που έχει πλήξει τις μικρές επιχειρήσεις και τις καταναλωτικές δαπάνες στην τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας.

  Το δ.σ. της κεντρικής τράπεζας της Κορέας αποφάσισε με ψήφους 6-1 να αυξήσει τα επιτόκια και να οδηγήσει το βασικό επιτόκιο επαναγοράς επτά ημερών στο 1,25%, υψηλότερα κατά 25 μονάδες βάσης.

  Η τράπεζα είχε αυξήσει το επιτόκιο ξανά τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο.

  Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Lee Ju-yeol, δήλωσε ότι θα μπορούσαν να έρθουν περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων αυτό το έτος καθώς ακόμη θεωρεί ότι το τρέχον επίπεδο των επιτοκίων είναι "διευκολυντική”.

  "Ακόμη και με την αύξηση του βασικού επιτοκίου περαιτέρω, στο 1,5%, δεν θα θεωρούνταν ως αυστηροποίηση της πολιτικής ακόμη”, ανέφερε ο διοικητής της τράπεζας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ