Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Ιαν-2022 20:36

  Ο ιδρυτής της Zara αγοράζει εμβληματικό ουρανοξύστη στο Τορόντο έναντι 917 εκατ. δολαρίων

  Ο ιδρυτής της Zara αγοράζει εμβληματικό ουρανοξύστη στο Τορόντο έναντι 917 εκατ. δολαρίων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της αλυσίδας ένδυσης Zara, Amancio Ortega, συμφώνησε να αγοράσει έναν εμβληματικό ουρανοξύστη στον Καναδά, έναντι τιμήματος 800 εκατ. ευρώ ή 916,88 εκατ. δολαρίων.

  Το οικογενειακό γραφείου Pontegadea του Ισπανού μεγιστάνα, και βασικού μετόχου του ομίλου μόδας Inditex, επιβεβαίωσε την Πέμπτη τη συμφωνία αγοράς του ουρανοξύστη Royal Bank Plaza στο Τορόντο, σύμφωνα με το Reuters.

  Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του ουρανοξύστη, η Oxford Properties Group και το Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB), προσέλαβαν το περασμένο Σεπτέμβριο την RBC Capital Markets προκειμένου να διερευνήσει το ενδεχόμενο πώλησης του ακινήτου.

  Το ακίνητο αποτελεί ορόσημο για το οικονομικό κέντρο του Τορόντο, καθώς αποτελείται από δύο ουρανοξύστες που φιλοξενούς κορυφαία τραπεζικά ιδρύματα, δικηγορικά γραφεία και εταιρείας τεχνολογίας, ενώ καλύπτουν σχεδόν 140.000 τ.μ.

  Η Oxford Properties δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters να σχολιάσει την είδηση, που μετέδωσε πρώτο το Bloomberg.

  To οικογενειακό γραφείο Pontegadea του Ortega εστιάζει κυρίως σε επενδύσεις σε ακίνητα και σε δραστηριότητες διανομής προϊόντων ένδυσης, αλλά πρόσφατα ανεδείχθη στον μεγαλύτερο ιδιώτη επενδυτή στον διαχειριστή δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της Ισπανίας, Red Electrica, αποκτώντας ποσοστό 5%, ενώ αγόρασε επίσης ποσοστό 49% σε ένα αιολικό πάρκο που λειτουργεί ο ισπανικός ενεργειακός όμιλος Repsol.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ