Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Ιαν-2022 20:03

  Brainard (Fed): Αύξηση επιτοκίων "μόλις" τερματιστεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

  Brainard (Fed): Αύξηση επιτοκίων "μόλις" τερματιστεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Federal Reserve θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει μια σειρά αυξήσεων των επιτοκίων φέτος, "μόλις” τερματιστεί το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων, κάτι που αναμένεται να συμβεί τον Μάρτιο, δήλωσε την Πέμπτη το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Lael Brainard.

  "Η επιτροπή (χάραξης πολιτικής της Fed) έχει προβλέψει αρκετές αυξήσεις κατά τη διάρκεια του έτους”, δήλωσε η Brainard ενώπιον της Επιτροπής Χρυματοοικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

  "Φυσικά θα είμαστε σε θέσει να το πράξουμε νομίζω αμέσως μόλις τερματιστούν οι αγορές, και θα πρέπει απλώς να δούμε τι απαιτούν τα δεδομένα κατά τη διάρκεια του έτους, και είναι γνωστό ότι ξεκινήσαμε να συζητάμε και για τη μείωση του ισολογισμού”, πρόσθεσε το μέλος του Δ.Σ. της Fed.

  Η Brainard πρόσθεσε επίσης ότι αναμένει το τρέχον κύμα του υψηλού πληθωρισμού να συνεδριαστεί τα επόμενα δύο τρίμηνα. 

  Το μέλος του Δ.Σ. της Fed προέβη στις παραπάνω δηλώσεις απαντώντας σε ερώτηση Γερουσιαστή, κατά τη διάρκεια της ακρόασής της από τη Γερουσία για τη θέση της αντιπροέδρου της Federal Reserve.

  Υπενθυμίζεται ότι η Fed ξεκίνησε στα τέλη του προηγούμενου έτους να περιορίζει τις αγορές κρατικών ομολόγων και λοιπών ενυπόθηκων τίτλων στο πλαίσιο του έκτακτου προγράμματος στήριξης της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας, το οποίο προγραμματίζεται να τερματιστεί στον Μάρτιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ