Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Ιαν-2022 16:40

  Harker (Fed): Βλέπει τουλάχιστον 3 αυξήσεις επιτοκίων φέτος

  Harker (Fed): Βλέπει τουλάχιστον 3 αυξήσεις επιτοκίων φέτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα πρέπει να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια από το σημερινό τους επίπεδο κοντά στο μηδέν τον Μάρτιο και πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια τουλάχιστον τρεις φορές φέτος για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Philadelphia Fed, Patrick Harker.

  "Η πρόβλεψή μου είναι ότι θα έχουμε αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης τον Μάρτιο, εκτός αν υπάρξουν αλλαγές στα δεδομένα", δήλωσε ο Harker σε ψηφιακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Philadelphia Business Journal.

  "Με βάση αυτά που γνωρίζω σήμερα, θα ήμουν υπέρ αυτού", σημείωσε ο Harker, καθώς η κεντρική τράπεζα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε περαιτέρω σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της.

  Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επί του παρόντος προβλέπει τρεις αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης φέτος και θα μπορούσε να πειστεί για μια τέταρτη, σε περίπτωση που ο πληθωρισμός δεν τεθεί υπό έλεγχο.

  Σημειώνεται ότι οι επενδυτές βλέπουν τις πιθανότητες στο 83% ότι η Fed θα αυξήσει το επιτόκιο, το οποίο εξακολουθεί να βρίσκεται σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα, στη διήμερη συνεδρίασηή της που θα λάβει χώρα στις 15 και 16 Μαρτίου, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ