Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Ιαν-2022 15:05

  Βέτο της Κομισιόν στο deal Hyundai Heavy Industries με τη Daewoo Shipbuilding

  Βέτο της Κομισιόν στο deal Hyundai Heavy Industries με τη Daewoo Shipbuilding
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η προτεινόμενη συγχώνευση της Hyundai Heavy Industries με την ανταγωνιστική Daewoo Shipbuilding για τη δημιουργία της μεγαλύτερης εταιρείας ναυπήγησης παγκοσμίως, δέχθηκε πλήγμα σήμερα από το βέτο που άσκησε η ΕΕ, εν μέσω ανησυχιών ότι η συμφωνία θα έπληττε τον ανταγωνισμό.

  Η Hyundai, μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρείες στον κόσμο, ανακοίνωσε τη συμφωνία το 2019, εν μέρει για να αντιμετωπίσει την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στον κλάδο.

  Η εταιρεία, η οποία ζήτησε την έγκριση των ευρωπαϊκών αντιμονοπωλιακών αρχών για την εξαγορά τον Νοέμβριο του 2019, δήλωσε ότι μπορεί να αμφισβητήσει την απαγόρευση της ΕΕ και άσκησε κριτική στην εστίαση της ρυθμιστικής αρχής στα ποσοστά της αγοράς.

  Το υπουργείο Βιομηχανίας της Νότιας Κορέας, δήλωσε ότι λυπάται για την απόφαση της ΕΕ, για μια συμφωνία που έχει ήδη λάβει έγκριση από την Κίνα, τη Σιγκαπούρη και το Καζακστάν.

  Η Κομισιόν τόνισε πως η συμφωνία θα δημιουργούσε τον μεγαλύτερο όμιλος ναυπήγησης παγκοσμίως, που θα καταλαμβάνει το 60% της αγοράς, αφήνοντας ελάχιστους εναλλακτικούς προμηθευτές για τους πελάτες.

  Οι αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ τόνισαν πως η ένωση θα μειώσει τον ανταγωνισμό στην παγκόσμια αγορά για την κατασκευή μεγάλων μεταφορικών LNG.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ