Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Ιαν-2022 13:02

  Κύπρος: Μία από τις μικρότερες μειώσεις σε επιβατικές πτήσεις είχε η χώρα τον Δεκέμβριο

  126712631
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την 3η χαμηλότερη μείωση σε επιβατικές πτήσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε τον μήνα Δεκέμβριο η Κύπρος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η Eurostat, τον Δεκέμβριο 2021, ο αριθμός των επιβατικών πτήσεων στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 130% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020, παρότι εξακολουθεί να παραμένει κάτω από τα επίπεδα που επικρατούσαν πριν από την πανδημία του κορονοϊού.

  Πιο συγκεκριμένα, η Κύπρος κατατάσσεται στην 3η χαμηλότερη θέση με μείωση -9% (Κροατία -6% και Ελλάδα -8%), με τις Τσεχία και Αυστρία να σημειώνουν τη μεγαλύτερη μείωση με ποσοστό -41%.

  Σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αναφέρει ότι συνολικά, βάσει των στοιχείων της Eurostat, σε σύγκριση με το 2019, το 2021 η χώρα που παρουσίασε τα περισσότερα σημάδια ανάκαμψης ως προς τον αριθμό των επιβατικών πτήσεων ήταν η Ελλάδα με -29%, με την Κύπρο και το Λουξεμβούργο να ακολουθούν με -38% και -39%, αντίστοιχα. Τα λιγότερα σημάδια ανάκαμψης κατέγραψε η Ιρλανδία με ποσοστό -64%, με τις Σλοβενία και Τσεχία να ακολουθούν με ποσοστό -62%.

  Τα δεδομένα που παρουσιάζει η Eurostat αποτελούν ενθαρρυντική εξέλιξη για την χώρα, αφού διαφαίνεται ότι η Κύπρος παραμένει κοντά στον στόχο της για σταδιακή και πλήρη ανάκαμψη στα προ της πανδημίας επίπεδα.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ