Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Ιαν-2022 09:29

  Tesco: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων τα Χριστούγεννα

  Tesco: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων τα Χριστούγεννα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:36

  Η Tesco, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής της Βρετανίας, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη, για δεύτερη φορά σε τέσσερις μήνες, καθώς ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεων των Χριστουγέννων, παρά τη δύσκολη σύγκριση με το 2020, όταν αυξήθηκαν οι δαπάνες από το lockdown για τον κορονοϊό.

  Ο όμιλος τόνισε πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν 0,2% σε ετήσια βάση στο γ΄ τρίμηνο μέχρι τις 27 Νοεμβρίου σε ετήσια βάση, και ήταν 0,3% υψηλότερα στις έξι εβδομάδες μέχρι τις 8 Ιανουαρίου.

  Η Tesco προβλέπει ότι το λιανικό εμπόριο θα διαμορφωθεί "ελαφρώς υψηλότερα” από το υψηλό του προηγουμένου εύρους των 2,5-2,6 δισ. Στερλίνων (3,43-3,57 δισ. Δολάρια.

  Η αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα κέρδη έρχεται μετά από τις αντίστοιχες αισιόδοξες εκτιμήσεις της επίσης βρετανικής ομολόγου της, της Sainsbury, και των γερμανικών Aldi και Lidl.

  Τα σουπερμάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζουν υψηλές συγκρίσεις έναντι των Χριστουγέννων του 2020, όταν το lockdown οδήγησε σε αύξηση των ποτών και των τροφίμων.

  Ενώ οι περιορισμοί για τα φετινά Χριστούγεννα ήταν λιγότερο σοβαροί, τα σουπερμάρκετ εξακολουθήσαν να επωφελούνται από τις καταναλωτικές ανησυχίες για την εξάπλωση της Όμικρον, που τους κράτησε και μακριά από μπαρ και εστιατόρια.

  Η Tesco, η οποία κατέχει το 28% της βρετανικής αγοράς ειδών παντοπωλείου, τόνισε πως οι συγκρίσιμες πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν 6,9% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2019-2020, πριν την πανδημία.

  Οι πωλήσεις στις έξι εβδομάδες της Χριστουγεννιάτικης περιόδου αυξήθηκαν 8,8% στην ίδια βάση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ