Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιαν-2022 13:44

  ΒοΕ: Οι τράπεζες θα πρέπει να μετρήσουν σωστά τον κίνδυνο από την κλιματική αλλαγή

  ΒοΕ: Οι τράπεζες θα πρέπει να μετρήσουν σωστά τον κίνδυνο από την κλιματική αλλαγή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι τράπεζες στη Βρετανία θα πρέπει να είναι "φιλόδοξες” στη σωστή ποσοτικοποίηση των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή, καθώς διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν την παρέμβαση των ρυθμιστικών αρχών, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE).

  Οι τράπεζες θα πρέπει επίσης να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στο πώς θα ενσωματώσουν τους κινδύνους που συνδέονται με το κλίμα, στις επιχειρηματικές στρατηγικές, στη λήψη αποφάσεων και στην ανάληψη κινδύνου, αναφέρει η BoE σε επιστολή της προς τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών, αναφορικά με τις εποχικές της προτεραιότητες για το επόμενο έτος.

  "Επιπλέον, θα διατηρήσουμε υπό εξέταση μια σειρά εποπτικών εργαλείων για να χρησιμοποιηθούν όπου θεωρούμε ότι η πρόοδος δεν είναι επαρκής”, αναφέρεται στο γράμμα.

  Η BoE τονίζει ότι οι περισσότερες τράπεζες επικεντρώθηκαν στις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η κλιματική αλλαγή, παρόλο που παρουσιάζει επίσης έναν αυξανόμενο επιχειρηματικό κίνδυνο που είναι προβλέψιμος και απαιτεί δράση άμεσα.

  "Από το 2022, θα ενσωματώσουμε την εποπτεία την εποπτεία των χρηματοοικονομικών κινδύνων που σχετίζονται με το κλίμα, στη βασική εποπτική μας προσέγγιση”, επισημαίνεται στην επιστολή.

  Τα υποκαταστήματα ξένων τραπεζών στο Λονδίνο θα πρέπει επίσης να εστιάσουν στην κλιματική αλλαγή και η BoE δηλώνει ότι θα αυξήσει τη δέσμευση της με τις εποπτικές αρχές του κράτους από το οποίο προέρχονται τα υποκαταστήματα, για αυτό το θέμα.

  Παρόμοια ερωτήματα έθεσε η BoE για την κλιματική αλλαγή και προς τις ασφαλιστικές, προσθέτοντας ότι θα μπορούσαν να διεξάγουν περαιτέρω έρευνα για τον πιθανό αντίκτυπο του νομικού ρίσκου που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή, και για την επίδραση των φυσικών κινδύνων σε assets και υποχρεώσεις.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ