Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιαν-2022 13:12

  Κίνα: Μειώθηκε ο τραπεζικός δανεισμός τον Δεκέμβριο

  Κίνα: Μειώθηκε ο τραπεζικός δανεισμός τον Δεκέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο νέος τραπεζικός δανεισμός στην Κίνα μειώθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά ο δανεισμός για το σύνολο του 2021 διαμορφώθηκε σε επίπεδο-ρεκόρ καθώς η κεντρική τράπεζα ενισχύει σταδιακά τη στήριξη της για να προστατεύσει την επιβραδυνόμενη οικονομία.

  Οι κινεζικές τράπεζες χορήγησαν νέα δάνεια (σε γουάν) ύψους 1,13 τρισ. Γουάν (177,56 δισ. Δολαρίων) τον Δεκέμβριο, χαμηλότερα από τα 1,27 τρισ. Γουάν τον Νοέμβριο και χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την κεντρική τράπεζα της Κίνας.

  Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα νέα δάνεια σε γουάν θα υποχωρούσαν στα 1,25 τρισ. Γουάν τον Δεκέμβριο. Το ποσό ήταν χαμηλότερο από τα 1,27 τρισ. Γουάν πριν από ένα χρόνο.

  Αλλά ο νέος τραπεζικός δανεισμός διαμορφώθηκε στο ρεκόρ των 19,95 τρισ. Γουάν για το έτος, υψηλότερα 1,6% από τα 19,63 τρισ. Γουάν το 2020 (που ήταν και το προηγούμενο ρεκόρ), και αντίστοιχο (και το ξεπερνά) με το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου.

  Τα στοιχεία του Δεκεμβρίου ήταν ελαφρώς χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν, αλλά η χρηματοδότηση για την πραγματική οικονομία έχει βελτιωθεί, δήλωσε αναλυτής της Merchants Securities.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ