Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιαν-2022 12:03

  Reuters: Μεταξύ των ενδιαφερομένων για τη ρωσική Otkritie η UniCredit

  Reuters: Μεταξύ των ενδιαφερομένων για τη ρωσική Otkritie η UniCredit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Υποχωρούν οι μετοχές της UniCredit στις συναλλαγές της Τετάρτης εν μέσω αναφορών ότι η δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα είναι μεταξύ των ενδιαφερόμενων για τη ρωσική Otkritie Bank, όπως μεταδίδει το Reuters. Το πρακτορείο επικαλείται μια πηγή με γνώση της υπόθεσης για τις πληροφορίες του.  

  Οι μετοχές της UniCredit σημειώνουν βουτιά 1,7% μετά την πτώση της Τρίτης κατά 1,1%.

  Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, βασικός μέτοχος της Otkritie μετά τη διάσωση της το 2017, εξετάζει την αποεπένδυση της μέσω πώλησης του μεριδίου ή της εισαγωγής της τράπεζας στο χρηματιστήριο. 

  Με περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ η Otkritie είναι η έβδομη μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα. Μια συγχώνευση θα πενταπλασίαζε τα σταθμισμένα για τον κίνδυνο περιουσιακά στοιχεία της UniCredit στη χώρα, όπως μεταδίδει το Reuters. 

  Η UniCredit έχει δραστηριότητες στη Ρωσία από το 1989 μέσω της AO UniCredit Bank, μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες στη χώρα. 

  Παρά τις ελκυστικές αποδόσεις των ρωσικών τραπεζών, οι αναλυτές προειδοποιούν για τους γεωπολιτικούς κινδύνους που συνδέονται με την ενίσχυση της παρουσίας μιας ξένης τράπεζας στη Ρωσία την ίδια στιγμή που οι εντάσεις της Δύσης με τη Μόσχα ενισχύονται λόγω της Ουκρανίας.

  Η Otkritie διπλασίασε τα κέρδη της την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου του 2021 με την απόδοση των ιδίων κεφαλαίων (ROE) να διαμορφώνεται στο 14,7% από 6,1% για τις τράπεζες της Ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με το Reuters. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ