Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιαν-2022 11:40

  JD Sports Fashion: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ετησίως

  JD Sports Fashion: Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ετησίως
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η JD Sports Fashion αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ετησίως, υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς, επωφελούμενη από την ισχυρή ζήτηση στις γιορτές και καθώς οι Αμερικανοί καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα σε ρούχα.

  Η μεγαλύτερη βρετανική εταιρεία πώλησης αθλητικών ειδών λιανικής, που πουλάει φίρμες όπως η Nike, η Adidas και η Puma, αναμένει προ φόρων κέρδη τουλάχιστον 875 εκατ. στερλίνων (1,19 δισ. δολαρίων) για τη χρήση μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, έναντι των τρεχουσών προσδοκιών της αγοράς για 810 εκατ. στερλίνες.

  Προηγουμένως ανέμενε ετήσια προ φόρων κέρδη τουλάχιστον 750 εκατ. Στερλίνων.

  Η εισηγμένη στο Λονδίνο επιχείρηση έχει επεκταθεί στο εξωτερικό από το 2015 που ίδρυσε μια μαλαισιανή κοινοπραξία, μια τάση που συνεχίστηκε στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς αγόρασε μεγάλους λιανοπωλητές μόδας και υποδημάτων σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

  Η JD Sports δήλωσε πως τα κέρδη για τη χρήση που λήγει τον Ιανουάριο του 2023, αναμένεται να διαμορφωθούν αντίστοιχα του τρέχοντος έτους, καθώς προσπαθεί να μετριάσει τα ζητήματα με την εφοδιαστική αλυσίδα και τις επιδράσεις από τους περιορισμούς για τον κορονοϊό.

  Η εταιρεία δήλωσε ότι το αμερικανικό πρόγραμμα στήριξης στο α΄ μισό του 2021, ενδέχεται να συνεισφέρει μέχρι και 100 εκατ στερλίνες στα κέρδη της χρήσης 2022.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ