Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιαν-2022 09:21

  BoJ: Σε υψηλό 8 ετών η αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας της Ιαπωνίας στις περιφέρειες

  BoJ: Σε υψηλό 8 ετών η αισιοδοξία για την πορεία της οικονομίας της Ιαπωνίας στις περιφέρειες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Τράπεζα της Ιαπωνίας προσέφερε την πιο αισιόδοξη εικόνα της για την περιφερειακή οικονομία της χώρας εδώ και οκτώ χρόνια, σε μια ένδειξη της πεποίθησής της ότι η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, δεν θα εκτροχιάσει την εύθραυστη ανάκαμψη της χώρας.

  Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις ενισχύουν την πιθανότητα η BoJ να αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη και τις τιμές για το έτος που ξεκινά τον Απρίλιο, σε νέες προβλέψεις την επόμενη εβδομάδα.

  "Η οικονομία της Ιαπωνίας ανακάμπτει ως τάση, αν και παραμένει σε σοβαρή κατάσταση εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας”, ανέφερε ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας (BoJ), Haruhiko Kuroda, σε ομιλία του στους περιφερειακούς διευθυντές της τράπεζας.

  Ο Kuroda επίσης τόνισε πως ο πληθωρισμός ήταν πιθανό να επιταχυνθεί σταδιακά με την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης.

  Σε μια ένδειξη ότι η αύξηση του ενεργειακού κόστους και των πρώτων υλών ανακύπτουν ως νέο κίνδυνο για την ανάκαμψη της οικονομίας, η έρευνα Tankan του Reuters έδειξε ότι οι επιχειρηματίες ήταν λιγότερο θετικοί για τις επιχειρηματικές συνθήκες τον Ιανουάριο.

  Η έρευνα αναδεικνύει το ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ιαπωνία ως μια χώρα που εξαρτάται σημαντικά από τις εισαγωγές καυσίμων και τροφίμων, καθιστώντας την οικονομία της ευάλωτη στον τύπο του πληθωρισμού που ωθεί το κόστος ανοδικά.

  Ενώ η άνοδος του πληθωρισμού είναι ευπρόσδεκτη πρόοδος για την προσπάθεια της BoJ να πετύχει τον στόχο του 2%, υπάρχει κίνδυνος ότι το υψηλότερο κόστος διαβίωσης θα επιβραδύνει την κατανάλωση και θα αποθαρρύνει τις επιχειρήσεις να αυξήσουν τις τιμές, οδηγώντας ξανά την Ιαπωνία σε αποπληθωρισμό.

  Στο τριμηνιαίο της report για την περιφέρεια της χώρας, η κεντρική τράπεζα αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της και για τις 9 γεωγραφικές περιοχές, για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2013.

  Η αξιολόγηση της κατανάλωσης αναθεωρήθηκε επίσης ανοδικά και για τις εννέα περιοχές, για πρώτη φορά από την έναρξη καταγραφής της, το 2005.

  "Όλες οι γεωγραφικές περιοχές ανέφεραν ότι οι οικονομίες τους ανακάμπτουν ή δείχνουν σημάδια ανάκαμψης, καθώς το πλήγμα από την πανδημία στην κατανάλωση υπηρεσιών μειώνεται κάπως”, αναφέρει η BoJ στο report της.

  Η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε στο γ΄ τρίμηνο του προηγουμένου έτους καθώς τα προβλήματα στην προσφορά και οι περιορισμοί στην δραστηριότητα για την συγκράτηση της πανδημίας, πλήττουν την παραγωγή των εργοστασίων και την κατανάλωση.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ