Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 12-Ιαν-2022 08:49

  Philips: Αρνητική προειδοποίηση για τα κέρδη εξαιτίας της ανάκλησης προϊόντος

  Philips: Αρνητική προειδοποίηση για τα κέρδη εξαιτίας της ανάκλησης προϊόντος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο ολλανδικός όμιλος τεχνολογίας υγείας Philips, ανακοίνωσε ότι αναμένει τα βασικά κέρδη του δ΄ τριμήνου θα μειωθούν περίπου 40% στα 650 εκατ. Ευρώ, εξαιτίας της παγκόσμιας έλλειψης ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και των επιπτώσεων από τη μαζική ανάκληση αναπνευστήρων.

  Οι συγκρίσιμες πωλήσεις μειώθηκαν 10% σε ετήσια βάση στα 4,9 δισ. Ευρώ, ανέφερε η Philips στην προειδοποίηση της για τα κέρδη, εξαιτίας της έλλειψης εξαρτημάτων, της έλλειψης ικανότητας μεταφορών και του γεγονότος ότι οι πελάτες αναβάλλουν τις παραγγελίες τους.

  Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν περίπου 350 εκατ. Ευρώ χαμηλότερα από ό,τι ανέμενε η Philips, με τις συγκρίσιμες πωλήσεις το 2021 να μειώνονται 1% έναντι αρχικής εκτίμησης για μικρή αύξηση.

  Τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα έρχονται να προστεθούν στις ανησυχίες για την ανάκληση των αναπνευστήρων, για τα οποία η Philips δήλωσε πως έχει αναλάβει νέα πρόβλεψη 225 εκατ. ευρώ, καθώς περισσότερες συσκευές έπρεπε να επισκευαστούν, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων.

  Η Philips στο προηγούμενο έτος είχε εξοικονομήσει 500 εκατ. Ευρώ για τις εν λόγω δραστηριότητες, καθώς εκτίμησε ότι θα αντικαταστήσει έως και 4 εκατ. Αναπνευστήρες και αντίστοιχες συσκευές παγκοσμίως, λόγω ενός εξαρτήματος αφρού που θα μπορούσε να αλλοιωθεί και να γίνει τοξικό.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ