Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Ιαν-2022 17:11

  Η Exxon Mobil αγοράζει μερίδιο στην εταιρεία βιοκαυσίμων Biojet

  Η Exxon Mobil αγοράζει μερίδιο στην εταιρεία βιοκαυσίμων Biojet
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η πετρελαϊκή Exxon Mobil ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αγόρασε μερίδιο 49,9% στη νορβηγική εταιρεία βιοκαυσίμων Biojet AS, καθώς προσπαθεί να ενισχύσει τις δραστηριότητές της με χαμηλές εκπομπές άνθρακα για να βοηθήσει τους στόχους της για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

  Οι επενδυτές και οι κυβερνήσεις ασκούν πιέσεις στις ενεργειακές εταιρείες για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, που επιδεινώνεται από τις εκπομπές άνθρακα από τα ορυκτά καύσιμα. Τον Μάρτιο, ένα hedge fund ανάγκασε την Exxon να προσθέσει νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να αντιμετωπίσει καλύτερα το ζήτημα.

  Η Exxon είπε ότι η συμφωνία, τις οικονομικές λεπτομέρειες της οποίας αρνήθηκε να αποκαλύψει, θα της επιτρέψει να αγοράζει έως και 3 εκατομμύρια βαρέλια βιοκαυσίμων της Biojet ετησίως. Τα βιοκαύσιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε επιβατικά οχήματα και βαρέα φορτηγά.

  Η Biojet σχεδιάζει να αναπτύξει έως και πέντε εγκαταστάσεις για την παραγωγή βιοκαυσίμων από δασοκομικά και κατασκευαστικά απόβλητα με βάση το ξύλο και αναμένει ότι η εμπορική παραγωγή θα ξεκινήσει το 2025 σε ένα εργοστάσιο παραγωγής που θα κατασκευαστεί στο Follum της Νορβηγίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ