Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Ιαν-2022 14:56

  Οι ΗΠΑ αγοράζουν επιπλέον 600.000 δόσεις της θεραπείας αντισωμάτων κατά του κορονοϊού των GSK-Vir

  Οι ΗΠΑ αγοράζουν επιπλέον 600.000 δόσεις της θεραπείας αντισωμάτων κατά του κορονοϊού των GSK-Vir
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία GSK και ο αμερικανικός εταίρος της Vir Biotechnology ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν να αγοράσουν επιπλέον 600.000 δόσεις της θεραπείας αντισωμάτων sotrovimab κατά του κορονοϊού που έχουν αναπτύξει, έναντι αδιευκρίνιστου ωστόσο τιμήματος.

  Η συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η αμερικανική κυβέρνηση να ενισχύσει το "οπλοστάσιό" των θεραπειών που έχει στη διάθεσή της για την αντιμετώπιση της παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού. 

  Οι δύο φαρμακευτικές εταιρείες γνωστοποίησαν ότι οι πρόσθετες δόσεις της θεραπείας αντισωμάτων θα παραδοθούν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ προς διανομή το πρώτο τρίμηνο του 2022.

  Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ είχαν συνάψει συμφωνία αξίας 1 δισ. δολαρίων με τις δύο εταιρείες τον Νοέμβριο για την προμήθεια αδιευκρίνιστου αριθμού δόσεων της θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων των GSK-Vir.

  Το sotrovimab, το οποίο χορηγείται μέσω έγχυσης, ανήκει στην κατηγορία των μονοκλωνικών αντισωμάτων. Πρόκειται για ενώσεις που αναπτύσσονται στο εργαστήριο και μιμούνται τη φυσική άμυνα του οργανισμού. Οι δοκιμές έχουν δείξει ότι η θεραπεία λειτουργεί στην αντιμετώπιση της ταχέως μεταδιδόμενης παραλλαγής Όμικρον. 

  Συνυπολογίζοντας την τελευταία αυτή συμφωνία, οι δύο εταιρείες έχουν κλείσει μέχρι στιγμής συμφωνία για την προμήθεια περίπου 1,7 εκατομμυρίων δόσεων της θεραπείας αντισωμάτων, παγκοσμίως. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ