Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 11-Ιαν-2022 12:54

  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Ανησυχία για την ανάπτυξη παγκοσμίως

  Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Ανησυχία για την ανάπτυξη παγκοσμίως
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μόνο ένα από τα 10 μέλη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που συμμετείχαν σε έρευνα, αναμένει ότι η ανάκαμψη παγκοσμίως θα επιταχυνθεί στα τρία επόμενα χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση σε σχεδόν 1.000 επιχειρηματίες, μέλη κυβερνήσεων και ακαδημαϊκούς, ενώ μόλις ένας στους έξι είναι αισιόδοξος για τις προοπτικές παγκοσμίως.

  Η κλιματική αλλαγή θεωρήθηκε ως ο υπ αριθμό ένα κίνδυνος από τους ερωτηθέντες στην ετήσια έκθεση κινδύνων του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, ενώ η διάβρωση της κοινωνικής συνοχής, οι κρίσεις διαβίωσης και η επιδείνωση της ψυχικής υγείας, αναγνωρίστηκαν ως κίνδυνοι που είχαν αυξηθεί περισσότερο από την έναρξη της πανδημίας.

  "Οι ηγέτες παγκοσμίως πρέπει να ενωθούν και να υιοθετήσουν μια συντονισμένη προσέγγιση ώστε να αντιμετωπιστούν οι παγκόσμιες προκλήσεις και να οικοδομηθεί ανθεκτικότητα εν όψει της επόμενης κρίσης”, ανέφερε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Saadia Zahidi.

  Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θεωρήθηκαν ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος παγκοσμίως βραχυπρόθεσμα και μια αποτυχία δράσης αναφορικά με το κλίμα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα (2-10 χρόνια), έδειξε η έρευνα.

  Η συμφωνία στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα τον περασμένο Νοέμβριο επικροτήθηκε ευρέως για το ότι κρατά ζωντανές τις προοπτικές να μπει φρένο στην υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου, αλλά πολλά από τα σχεδόν 200 κράτη ήθελαν να είχαν φύγει από τη διάσκεψη της Γλασκώβης με περισσότερα. Η κλιματική αλλαγή θεωρείται ότι ήδη συμβάλει σε πιο ακραία καιρικά μοντέλα.

  Η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ υπογραμμίζει επίσης τέσσερις περιοχές αναδυόμενου ρίσκου -την κυβερνοασφάλεια, μια άτακτη κλιματική μετάβαση, τις πιέσεις του μεταναστευτικού και τον ανταγωνισμό στο διάστημα.

  Η προοπτική εκτόξευσης 70.000 δορυφόρων στις επόμενες δεκαετίες, επιπλέον του διαστημικού τουρισμού, αυξάνει το ρίσκο συγκρούσεων και αυξανόμενων συντριμμιών στο διάστημα, καθώς απουσιάζουν οι κανονισμοί.

  "Ποιος κυβερνά το διάστημα”, διερωτήθηκε η Carolina Klint, επικεφαλής διαχείρισης ρίσκου για την ηπειρωτική Ευρώπη στην ασφαλιστική Marsch.

  Η έκθεση δημοσιεύεται κάθε χώρα εν όψει της ετήσιας συνεδρίασης στο Νταβός. Ωστόσο η φετινή συνεδρίαση αναβλήθηκε μέχρι τα μέσα του 2022 εξαιτίας της εξάπλωσης της Όμικρον.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ