Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 10-Ιαν-2022 14:38

  Η Ισπανία σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογα ύψους 75 δισ. ευρώ το 2022

  Ισπανικό μοντέλο τεσσάρων εργάσιμων ημερών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την έκδοση ομολόγων ύψους 75 δισ. ευρώ το τρέχον έτος, ποσό αντίστοιχο του 2021, σχεδιάζει η Ισπανία, καθώς η ισχυρή ζήτηση από διεθνείς επενδυτές φαίνεται ότι θα συνεχιστεί, δήλωσε τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών της χώρας Carlos Cuerpo σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα.

  Σε όρους ακαθάριστου ποσού, η ισπανική κυβέρνηση θα εκδώσει ομόλογα ύψους περίπου 237 δισ. ευρώ, έναντι 264,3 δισ. ευρώ πέρυσι, διευκρίνισε ο Cuerpo στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου για τα σχέδια δανεισμού της κυβέρνησης.

  Οι καθαρές εκδόσεις ομολόγων της Ισπανίας εκτινάχθηκαν στα 110 δισ. ευρώ το 2020 εν μέσω της απροσδόκητης οικονομικής πίεσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, πριν υποχωρήσει στα 75,1 δισ. δολάρια το 2021.

  Η οικονομία της Ισπανίας θα ενισχυθεί επίσης, με την έλευση, κατά τη διάρκεια του έτους, περίπου 26,3 δισ. δολαρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  Ο Cuerpo πρόσθεσε ότι το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ανοίξει ξανά φέτος το πράσινο ομόλογο που εξέδωσε το 2021, μετά την επιτυχία που είχε η έκδοση τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα ή το εύρος της έκδοσης.

  Επισήμανε, ωστόσο, τη σταθερή ζήτηση από διεθνείς επενδυτές για τις ισπανικές δημοπρασίες χρέους ως ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία της χώρας.

  "Αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και χρόνια... Μας προσφέρει ισχυρή υποστήριξη για την έκδοσή μας", δήλωσε ο Cuerpo.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ