Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Ιαν-2022 17:30

  Sanofi: Συμφωνία με εταιρεία παραγωγής φαρμάκων που κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης

  Sanofi: Συμφωνία με εταιρεία παραγωγής φαρμάκων που κάνει χρήση τεχνητής νοημοσύνης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Sanofi προέβη στη σύναψη συμφωνίας για την ανάπτυξη 15 πειραματικών ογκολογικών και ανοσολογικών φαρμάκων με την Exscientia, μια εταιρεία που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή νέων φαρμάκων. Οι πιθανές συνολικές πληρωμές φτάνουν τα 5,2 δισ. δολάρια, όπως αναφέρει το Bloomberg

  Η εταιρεία με έδρα την Οξφόρδη της Αγγλίας θα λάβει 100 εκατ. δολάρια προκαταβολικά, καθώς και πριν και δικαιώματα από επιτυχείς θεραπείες, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Παρασκευή. 

  Πρόκειται για την τελευταία προσπάθεια του διευθύνοντος συμβούλου της Sanofi Πολ Χάντσον να αναζωογονήσει τον αγωγό ανάπτυξης της γαλλικής φαρμακοβιομηχανίας. Τον περασμένο μήνα, η Sanofi συμφώνησε να αγοράσει την ιδιωτική Amunix Pharmaceuticals έναντι 1,2 δισ. δολαρίων για τα πολλά υποσχόμενα φάρμακά της για τον καρκίνο. Η Sanofi αγόρασε επίσης πέρυσι την εταιρεία ανάπτυξης mRNA Translate Bio έναντι 3,2 δισ. δολαρίων και την αμερικανική βιοτεχνολογική Kadmon Holdings Inc. έναντι 1,9 δισ. δολαρίων.

  Η Sanofi συνεργάζεται με την Exscientia από το 2016. Το 2019, η Sanofi απέκτησε άδεια για ένα υποψήφιο φάρμακο από την εταιρεία που στοχεύει στην καταπολέμηση φλεγμονών.

  Η συνεργασία έχει ως στόχο να μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο αναπτύσσονται νέα φάρμακα μικρών μορίων για τον καρκίνο και τις ανοσοδιαμεσολαβούμενες ασθένειες, ανέφερε σε δήλωσή του ο Frank Nestle, παγκόσμιος επικεφαλής έρευνας και επιστημονικός διευθυντής της Sanofi.

  Η Exscientia ιδρύθηκε το 2012 και θεωρεί τον εαυτό της εταιρεία "pharmatech" (φαρμακευτική-τεχνολογική) που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να επιταχύνει την ανάπτυξη φαρμάκων μικρών μορίων. Τέτοια φάρμακα, συχνά γνωστά ως στοχευμένες θεραπείες, μπορούν να παρεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μόρια στο εσωτερικό των κυττάρων και έτσι να εμποδίζουν την ανάπτυξη και την εξάπλωση του καρκίνου.

  Η Exscientia έχει περισσότερα από 25 έργα σε εξέλιξη, συμπεριλαμβανομένων τριών υποψήφιων φαρμάκων σχεδιασμένων από τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τον καρκίνο και την ψυχιατρική που βρίσκονται ήδη σε πρώιμες κλινικές δοκιμές, δήλωσε η εταιρεία. Η εταιρεία δοκιμάζει τα υποψήφια φάρμακά της σε δείγματα ανθρώπινων ιστών σε προκλινικές δοκιμές και όχι σε συμβατικές μεθόδους, οι οποίες συχνά περιλαμβάνουν ποντίκια.

  Η Exscientia πραγματοποίησε πέρυσι αρχική δημόσια προσφορά ADS  και σήμερα έχει αγοραία αξία 2,1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ