Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Ιαν-2022 13:13

  Το ενισχυτικό εμβόλιο της Sinopharm είναι πιο αποτελεσματικό ως τρίτη δόση από το αρχικό της εμβόλιο

  Το ενισχυτικό εμβόλιο της Sinopharm είναι πιο αποτελεσματικό ως τρίτη δόση από το αρχικό της εμβόλιο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ένα εμβόλιο ενάντια στην COVID-19 με βάση πρωτεΐνες, που παρήχθη από τη Sinopharm, όταν χορηγήθηκε ως αναμνηστικό μετά από δύο δόσεις του προηγούμενου εμβολίου από την κινεζική εταιρεία, προκάλεσε ισχυρότερη απόκριση αντισωμάτων κατά της παραλλαγής Όμικρον από μια τρίτη δόση του ίδιου του πρωτοτύπου, έδειξε μια μελέτη.

  Η μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε την Τρίτη και δεν είχε αξιολογηθεί από ομοτίμους, ήρθε εν μέσω ανησυχιών σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου BBIBP-CorV της Sinopharm, ένα από τα δύο κορυφαία εμβόλια COVID-19 που εξάγονται από την Κίνα, κατά της παραλλαγής Όμικρον.

  Μια προηγούμενη μελέτη έδειξε ότι ένα ενισχυτικό εμβολιο BBIBP-CorV είχε ασθενέστερη επίδραση έναντι της Όμικρον από ό,τι έναντι ενός παλαιότερου στελέχους κορονοϊού από την πόλη Wuhan της κεντρικής Κίνας.

  Το πρωτεϊνικό εμβόλιο NVSI-06-07 της Sinopharm, που εγκρίθηκε για χρήση έκτακτης ανάγκης ως ενισχυτικό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Δεκέμβριο, υιοθετεί μια διαφορετική τεχνολογία από το εμβόλιο BBIBP-CorV που περιέχει μια αδρανοποιημένη μορφή του κορονοϊού.

  Μεταξύ 192 υγιών ενηλίκων που εμβολιάστηκαν με δύο δόσεις BBIBP-CorV για έξι μήνες ή περισσότερο, το επίπεδο εξουδετέρωσης αντισωμάτων έναντι της Όμικρον αυτούς που έλαβαν αργότερα αναμνηστικό NVSI-06-07 ήταν "σημαντικά υψηλότερο" από εκείνους που έλαβαν BBIBP-CorV ως τρίτη δόση, είπαν οι ερευνητές.

  Οι συντάκτες της εργασίας, συμπεριλαμβανομένων ερευνητών από τις μονάδες της Sinopharm και του Sheikh Khalifa Medical City στο Άμπου Ντάμπι, προειδοποίησαν ότι παρέμενε ασαφές για πόσο καιρό θα διαρκέσει η επίδραση του ενισχυτικού NVSI-06-07.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ