Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Ιαν-2022 11:42

  Πολωνία: Η κυβέρνηση μειώνει το ΦΠΑ στη βενζίνη για να συγκρατήσει τον πληθωρισμό

  128481223
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Πολωνία θα μειώσει τους φόρους στη βενζίνη από τον επόμενο μήνα για να προστατεύσει τους καταναλωτές από την έκρηξη του πληθωρισμού, όπως είπε ο πρωθυπουργός την Παρασκευή, ένα μέτρο που θα κοστίσει 1,5 δισεκατομμύρια ζλότι (372,42 εκατομμύρια δολάρια) ανά τρίμηνο .

  Η απόφαση για μείωση του ΦΠΑ στη βενζίνη στο 8% από 23% ακολουθεί προηγούμενες φορολογικές περικοπές στη βενζίνη, το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια για να βοηθήσουν τους Πολωνούς να αντιμετωπίσουν την ταχύτερη αύξηση των τιμών σε πάνω από δύο δεκαετίες.

  "Αυτή είναι μια άλλη δράση... για να βοηθήσουμε τις πολωνικές οικογένειες και τους Πολωνούς επιχειρηματίες στην καθημερινή ζωή", δήλωσε ο Mateusz Morawiecki σύμφωνα με τον ιστότοπο Interia. "Εξάλλου, η τιμή των καυσίμων μεταφράζεται στη συντριπτική πλειοψηφία των τιμών".

  Ο Morawiecki είπε ότι η φορολογική μείωση θα μειώσει την τιμή ενός λίτρου βενζίνης σε περίπου 5 ζλότι, από περίπου 5,70 τώρα, με ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου και αρχικά θα εφαρμοστεί για έξι μήνες.

  Ο Morawiecki είπε επίσης ότι ένα σχέδιο που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως για τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά τρόφιμα στο μηδέν θα κοστίζει 6-7 δισεκατομμύρια ζλότι ετησίως και ότι λεπτομέρειες για το πότε θα τεθεί σε ισχύ θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ