Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Ιαν-2022 10:42

  Γερμανία: Αύξηση εξαγωγών, πτώση εισαγωγών τον Νοέμβριο

  Χαμηλότερη ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας φέτος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι γερμανικές εξαγωγές αυξήθηκαν τον Νοέμβριο παρά τις συνεχιζόμενες διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες στη μεταποίηση, ενώ οι εισαγωγές και η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή, όπως γράφει το πρακτορείο Reuters.

  Τα μεικτά στοιχεία αντικατοπτρίζουν τις δυσκολίες της γερμανικής οικονομίας να ξεπεράσει τις διαταραχές, καθώς και τους περιορισμούς που θεσπίστηκαν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του τέταρτου κύματος του κορονοϊού που καθοδηγείται από την παραλλαγή Όμικρον.

  Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,7%, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία.

  Οι εισαγωγές υποχώρησαν 3,3% μετά από ελαφρώς αναθεωρημένη αύξηση 5,2% τον προηγούμενο μήνα. Το εμπορικό πλεόνασμα μειώθηκε στα 10,9 δισ. ευρώ από 12,4 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

  Δημοσκόπηση του Reuters ανέμενε μείωση 0,2% στις εξαγωγές και μείωση 1,7% στις εισαγωγές.

  Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,2% μετά από άλμα 2,4% τον Οκτώβριο.

  "Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι οι Γερμανοί εξαγωγείς χρησιμοποίησαν το μικρό παράθυρο μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου κύματος της πανδημίας, επωφελούμενοι από την ισχυρή ανάπτυξη της μεταποίησης στην Ασία", ανέφερε ο Carsten Bzerski της ING.

  "Η βιομηχανική παραγωγή, ωστόσο, δυσκολεύτηκε να συμβαδίσει. Δυστυχώς, εδώ σταματά προς το παρόν η ανάκαμψη της γερμανικής βιομηχανίας. Το τέταρτο κύμα της πανδημίας και η Όμικρον αναμένεται να "παγώσουν" τη βιομηχανική δραστηριότητα ", πρόσθεσε.

  Η μεγαλύτερη πτώση της δραστηριότητας σημειώθηκε στον τομέα της ενέργειας, όπου η παραγωγή μειώθηκε κατά 4,4%. Στον τομέα των κατασκευών η δραστηριότητα μειώθηκε κατά 0,8%.

  Εν τρω μεταξύ, σημειώθηκε αύξηση κατά 0,2% στην παραγωγή βιομηχανικών αγαθών, σύμφωνα με τα στοιχεία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ