Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 07-Ιαν-2022 10:22

  Το ρωσικό αέριο συνεχίζει να ρέει προς τα ανατολικά από τον αγωγό Γιαμάλ-Ευρώπη για 18η συνεχή μέρα

  135996142
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αγωγός Γιαμάλ-Ευρώπη, ο οποίος συνήθως στέλνει ρωσικό φυσικό αέριο δυτικά στην Ευρώπη, ρέει ανατολικά από τη Γερμανία προς την Πολωνία την Παρασκευή για 18η συνεχή ημέρα, αν και σε οριακά χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι την Πέμπτη, όπως έδειξαν τα στοιχεία του γερμανικού διαχειριστή δικτύου Gascade.

  Σύμφωνα με το Reuters, ο όγκος προς ανατολάς ανήλθε σε 6,7 εκατ. κιλοβατώρες την ώρα (kWh/h), από 7,5 εκατομμύρια την Πέμπτη, όπως έδειξαν τα στοιχεία από το σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανοπολωνικά σύνορα.

  Για άλλη μια φορά, επιπλέον δυναμικότητα κλείστηκε στην αντίστροφη κατεύθυνση από τη Γερμανία προς την Πολωνία, ανέφεραν οι αναλυτές της Refinitiv.

  Η μακροχρόνια αντίστροφη ροή έχει προκαλέσει ανησυχίες για τον χειμερινό εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο, υψηλότερες τιμές και πολιτική ένταση με τη Ρωσία, η οποία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι τηρεί όλες τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

  Ο αγωγός αντιπροσωπεύει περίπου το ένα έκτο των κανονικών ετήσιων εξαγωγών φυσικού αερίου της Ρωσίας προς την Ευρώπη και την Τουρκία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ