Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 06-Ιαν-2022 15:33

  ΗΠΑ: Υψηλότερα των προσδοκιών οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας

  ΗΠΑ: Υψηλότερα των προσδοκιών οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα του 2021 με εντονότερο ρυθμό από ό,τι περίμεναν οι οικονομολόγοι, παρά τις ευρύτερες ενδείξεις για βελτίωση της αμερικανικής αγοράς εργασίας, εν μέσω των "αναταράξεων" που προξενεί η αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

  Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν για την εβδομάδα που έληξε την 1η Ιανουαρίου 2022 στις 207.000, αυξημένες κατά 7.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ. Σημειώνεται ότι μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν διαμορφωθεί στις 200.000.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters περίμεναν ότι οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας θα διαμορφωθούν ελαφρώς χαμηλότερα, στο επίπεδο των 197.000.

  Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας συνήθως αυξάνονται κατά την περίοδο των εορτών, ωστόσο φέτος η έντονη έλλειψη εργατικού δυναμικού διατάραξε το σύνηθες εποχικό μοτίβο.

  Σημειώνεται ότι στα τέλη Νοεμβρίου, οι ανοικτές θέσεις εργασίας ανέρχονται σε 10,6 εκατομμύρια.

  Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που λαμβάνουν ήδη επίδομα ανεργία αυξήθηκε επίσης κατά 36.000 και ανήλθε στα 1,75 εκατομμύρια άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, επιστρέφοντας στα προ κρίσης επίπεδα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ