Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Ιαν-2022 23:15

  Φάουτσι: Μελέτες δείχνουν ότι η Όμικρον είναι ηπιότερη από τη Δέλτα - Ποιος ο κίνδυνος για τα παιδιά

  Φάουτσι: Μελέτες δείχνουν ότι η Όμικρον είναι ηπιότερη από τη Δέλτα - Ποιος ο κίνδυνος για τα παιδιά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, την Τετάρτη είπε ότι ένας αυξανόμενος όγκος δεδομένων δείχνει ότι η παραλλαγή Όμικρον της Covid είναι λιγότερο σοβαρή από το στέλεχος Δέλτα, αλλά προειδοποίησε ότι τα νοσοκομεία θα μπορούσαν ακόμα να αντιμετωπίσουν πίεση λόγω του άνευ προηγουμένου αριθμού νέων λοιμώξεων που σαρώνουν τις ΗΠΑ.

  "Πολλαπλές πηγές προκαταρκτικών πλέον δεδομένων υποδεικνύουν μείωση της σοβαρότητας με το όμικρον", είπε ο Φάουτσι στο κοινό κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με την Covid από την ομάδα ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου. "Ωστόσο, χρειαζόμαστε πραγματικά πιο οριστική αξιολόγηση της σοβαρότητας με μακροπρόθεσμη παρακολούθηση εδώ και σε διάφορες χώρες".

  Ο Φάουτσι ανέφερε μια μελέτη από το Οντάριο του Καναδά, η οποία διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου ήταν 65% χαμηλότερος μεταξύ των ατόμων που είχαν μολυνθεί με Όμικρον σε σύγκριση με τα άτομα που είχαν Δέλτα. Ο κίνδυνος εισαγωγής σε μονάδα εντατικής θεραπείας ή θανάτου από όμικρον ήταν 83% χαμηλότερος, σύμφωνα με τη μελέτη.

  Ο Φάουτσι επεσήμανε επίσης μια μελέτη από τη Νότια Αφρική που βρήκε ότι περίπου το 5% των λοιμώξεων κατά το κύμα της Όμικρον οδήγησαν σε εισαγωγή στο νοσοκομείο, σε σύγκριση με το 14% της Δέλτα. Οι ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του κύματος της Όμικρον είχαν 73% λιγότερες πιθανότητες να έχουν σοβαρή νόσο σε σύγκριση με το κύμα της Δέλτα, σύμφωνα με τα δεδομένα.

  Ο Φάουτσι είπε ότι η παραλλαγή Όμικρον φαίνεται επίσης λιγότερο σοβαρή για τα παιδιά σε σύγκριση με τη Δέλτα. Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η εισαγωγή σε νοσοκομεία αυξάνεται μεταξύ των παιδιών, κυρίως των μη εμβολιασμένων, επειδή η Όμικρον είναι τόσο μεταδοτική. Προέτρεψε τους γονείς παιδιών ηλικίας 5 έως 17 ετών να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ