Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 05-Ιαν-2022 11:00

  Ευρωζώνη: Σε χαμηλό εννέα μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI

  Ευρωζώνη: Σε χαμηλό εννέα μηνών ο σύνθετος δείκτης PMI
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε χαμηλό εννέα μηνών υποχώρησε τον Δεκέμβριο η οικονομική ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, μετά την σύντομη επιτάχυνση του Νοεμβρίου, επιστρέφοντας στην καθοδική τάση που έχει διαμορφώσει το τελευταίο κύμα της πανδημίας. 

  Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI που συνδυάζει τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες, υποχώρησε στις 53,3 μονάδες τον Δεκέμβριο από 55,4 τον Νοέμβριο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η IHS Markit.  Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. 

  Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες, στο μεταξύ, κατρακύλησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο στις 53,1 μονάδες τον Δεκέμβριο από 55,9 μονάδες τον Νοέμβριο καθώς ο κλάδος πλήττεται ιδιαίτερα από την αύξηση των μολύνσεων με κορονοϊό. 

  Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της εβδομάδας η IHS Markit ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός PMI υποχώρησε στις 58,0 μονάδες τον Δεκέμβριο από 58,4 τον Νοέμβριο, στη χαμηλότερη μέτρηση των τελευταίων δέκα μηνών. 

  "Η επιτάχυνση που είδαμε τον Νοέμβριο δυστυχώς αποδείχτηκε σύντομη. Εν μέσω της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων της COVID-19 σε ολόκληρη την Ευρωζώνη, η ανάπτυξη επιβράδυνε τον Δεκέμβριο στο πιο αδύναμο ρυθμό από τον Μάρτιο", σχολίασε ο Joe Hayes, Senior Economist της IHS Markit. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ