Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 04-Ιαν-2022 12:29

  Μ. Βρετανία: Ενισχύθηκε ελαφρώς η μεταποιητική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο

  Μ. Βρετανία: Ενισχύθηκε ελαφρώς η μεταποιητική δραστηριότητα τον Δεκέμβριο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η βρετανική μεταποιητική δραστηριότητα ενισχύθηκε ελαφρώς τον Δεκέμβριο σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, αφού μετριάστηκαν κάπως τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. 

  Ειδικότερα, η τελική μέτρηση του μεταποιητικού δείκτη PMI της IHS Markit διαμορφώθηκε στις 57,9 μονάδες για τον Δεκέμβριο, ελαφρώς καλύτερη από την προκαταρκτική που έδειξε 57,6 μονάδες και κοντά στο υψηλό τριμήνου που σημείωσε τον Νοέμβριο με 58,1 μονάδες.

  Ο Rob Dobson, διευθυντής της IHS Markit, δήλωσε ότι η ανάκαμψη εξακολουθεί να είναι ασθενέστερη σε σύγκριση με τα μέσα του 2021 λόγω των συνεχιζόμενων περιορισμών στην εφοδιαστική αλυσίδα και την πτώση των εξαγωγών, λόγω Brexit και της προοπτικής για επιβολή περιοριστικών μέτρων για αναχαίτιση του μεταλλαγμένου στελέχους Όμικρον του κορονοϊού.

  Η αύξηση των θέσεων εργασίας επιβραδύνθηκε, αλλά οι νέες παραγγελίες και η παραγωγή αυξήθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από ό,τι τον Νοέμβριο, σύμφωνα με την έρευνα.

  Παρά την άμβλυνση των ισχυρών πληθωριστικών πιέσεων, με τις τιμές των εισαγωγών να αυξάνονται με τον βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων τριών μηνών, οι τιμές παραγωγής αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ