Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 02-Ιαν-2022 16:46

  Πετρέλαιο: Πιθανή αύξηση παραγωγής από τον OPEC+, μετά την μείωση στη Λιβύη - "Μικρές" οι επιπτώσεις της Όμικρον

  Πετρέλαιο: Πιθανή αύξηση παραγωγής από τον OPEC+, μετά την μείωση στη Λιβύη - "Μικρές" οι επιπτώσεις της Όμικρον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22.08

  Η Λιβύη αναμένει ότι η παραγωγή πετρελαίου της θα μειωθεί κατά άλλα 200.000 βαρέλια την ημέρα την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι εργαζόμενοι προσπαθούν να επισκευάσουν έναν κατεστραμμένο αγωγό, σύμφωνα με το Bloomberg.

  Η τελευταία διακοπή έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου οι πολιτοφυλακές έκλεισαν το μεγαλύτερο κοίτασμα, τη Sharara, προκαλώντας πτώση της παραγωγής κατά περίπου 350.000 βαρέλια την ημέρα. Μαζί, το κλείσιμο θα μειώσει την παραγωγή της Λιβύης σε περίπου 700.000 βαρέλια την ημέρα, το χαμηλότερο σε περισσότερο από ένα χρόνο.

  Οποιαδήποτε πτώση της παραγωγής από πλευράς Λιβύησης, όπου βρίσκονται στα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου της Αφρικής, θα μπορούσε να αντισταθμίσει τις προσπάθειες του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και των εταίρων του να ενισχύσουν τις εξαγωγές.

  Ο OPEC+ συνεδριάζει την Τρίτη και είναι πιθανό να προχωρήσει σε νέα μηνιαία αύξηση κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, καθώς αποκαθιστά τις προμήθειες που είχαν σταματήσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

  O OPEC+ αναμένει ότι η επίδραση της μετάλλαξης Όμικρόν του κορονοϊού στην αγορά πετρελαίου θα είναι ήπια και προσωρινή, σύμφωνα με τμήμα της έκθεσης της τεχνικής επιτροπής του η οποία περιήλθε εις γνώση του πρακτορείου Reuters.

  Κι αυτό καθώς, όπως σημειώνεται, "ο κόσμος γίνεται ολοένα και καλύτερα εξοπλισμένος στη διαχείριση της COVID-19 και των σχετιζόμενων με αυτήν προκλήσεων".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ