Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 01-Ιαν-2022 19:17

  Μπιλ Γκέιτς: Θα κατασκευάσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα υψηλής τεχνολογίας σε συνεργασία με την Ιαπωνία

  Μπιλ Γκέιτς: Θα κατασκευάσει έναν πυρηνικό αντιδραστήρα υψηλής τεχνολογίας σε συνεργασία με την Ιαπωνία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Ιαπωνική Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (JAEA) και η Mitsubishi heavy Industries πρόκειται να συνεργαστούν με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Μπιλ Γκέιτς για την κατασκευή ενός πυρηνικού αντιδραστήρα υψηλής τεχνολογίας στο Γουαϊόμινγκ, ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri το Σάββατο, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters.

  Τα μέρη θα υπογράψουν συμφωνία ήδη από τον Ιανουάριο, ώστε η JAEA και η Mitsubishi Heavy Industries να παράσχουν τεχνική υποστήριξη και δεδομένα από τους δικούς της προηγμένους αντιδραστήρες της Ιαπωνίας, ανέφερε το δημοσίευμα.

  Η TerraPower, μια προηγμένη εταιρεία πυρηνικής ενέργειας που ιδρύθηκε από τον Γκέιτς, πρόκειται να ανοίξει το εργοστάσιο Natrium στο Γουαϊόμινγκ το 2028. Η αμερικανική κυβέρνηση θα παράσχει χρηματοδότηση για να καλύψει το ήμισυ του έργου ύψους 4 δισ. δολαρίων.

  Η Terrapower είχε αρχικά διερευνήσει την προοπτική κατασκευής en;ow πειραματικού πυρηνικού σταθμού με την κρατική China National Nuclear Corp, μέχρι που αναγκάστηκε να αναζητήσει νέους εταίρους μετά τον περιορισμό των πυρηνικών συμφωνιών με την Κίνα από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ.

  Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανταγωνίζονται την Κίνα και τη Ρωσία, οι οποίες επίσης ελπίζουν να κατασκευάσουν και να εξάγουν προηγμένους αντιδραστήρες.

  Από την άλλη πλευρά η Ιαπωνία είδε τον προηγμένο  αντιδραστήρα Monju να τίθεται εκτός λειτουργίας το 2016, ένα έργο που κόστισε 8,5 δισ. δολάρια χωρίς να επιφέρει τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

  Στις εγκαταστάσεις του αντιδραστήρα Monju σημειώθηκαν ατυχήματα, παραβιάσεις κανονισμού και απόπειρες συγκάλυψης που οδήγησαν απενεργοποίησή του εν μέσω και μίας αυξανόμενης δυσπιστίας της κοινής γνώμης απέναντι στην πυρηνική ενέργεια μετά το ατύχημα της Φουκουσίμα το 2011.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ