Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Δεκ-2021 13:35

  Κορονοϊός: Το κύμα νοσηλειών μεταξύ των παιδιών στις ΗΠΑ προκαλεί νέες ανησυχίες για την Όμικρον

  ΗΠΑ κορονοιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η παραλλαγή Όμικρον προκάλεσε χιλιάδες νέες νοσηλείες μεταξύ παιδιών στις ΗΠΑ, εγείροντας νέες ανησυχίες για το πώς θα αντιμετωπίσουν τη νέα έξαρση των κρουσμάτων οι πολλοί ανεμβολίαστοι Αμερικανοί κάτω των 18 ετών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

  Ο μέσος όρος των καθημερινών νοσηλειών για παιδιά μεταξύ 21 και 27 Δεκεμβρίου αυξήθηκε κατά περισσότερο από 58% σε εθνικό επίπεδο σε 334, σε σύγκριση με περίπου 19% για όλες τις ηλικιακές ομάδες, σύμφωνα με στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ. Λιγότεροι από το 25% των 74 εκατομμυρίων Αμερικανών κάτω των 18 ετών έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με το CDC.

  Τα κρούσματα της Όμικρον αναμένεται να αυξηθούν ακόμη ταχύτερα σε όλη τη χώρα καθώς τα σχολεία ανοίγουν ξανά την επόμενη εβδομάδα μετά τις χειμερινές διακοπές, προειδοποίησαν οι ειδικοί.

  Οι γιατροί λένε ότι είναι πολύ νωρίς για να καθορίσουν αν η Όμικρον προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση στα παιδιά από ό,τι άλλες παραλλαγές του κορονοϊού.

  Στη Νέα Υόρκη, η οποία έχει μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ, μόνο περίπου το 40% των παιδιών ηλικίας 5 έως 17 ετών είναι πλήρως εμβολιασμένα σε σύγκριση με πάνω από το 80% των ενηλίκων, σύμφωνα με τα υγειονομικά στοιχεία της πόλης. Δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για παιδιά κάτω των 5 ετών στις ΗΠΑ. Οι νοσηλείες στη Νέα Υόρκη ατόμων ηλικίας 18 ετών και κάτω αυξήθηκαν από 22 την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 5 Δεκεμβρίου σε 109 μεταξύ 19 και 23 Δεκεμβρίου. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών αντιπροσώπευαν σχεδόν τα μισά από τα συνολικά περιστατικά. Οι νοσηλείες ατόμων ηλικίας 18 ετών και κάτω σε ολόκληρη την πολιτεία ήταν 184 από τις 19 έως τις 23 Δεκεμβρίου, από 70 που ήταν από τις 5 έως τις 11 Δεκεμβρίου.

  Σε άλλα μέρη των ΗΠΑ παρατηρείται επίσης έξαρση των κρουσμάτων μεταξύ των παιδιών. Στο Οχάιο παρατηρήθηκε αύξηση 125% στις νοσηλείες μεταξύ παιδιών ηλικίας 17 ετών και κάτω τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Νοσοκομείων του Οχάιο.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ