Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Δεκ-2021 10:39

  Πρόστιμο 8,66 εκατ. ευρώ από τις γερμανικές αρχές στην Deutsche Bank

  Πρόστιμο 8,66 εκατ. ευρώ από τις γερμανικές αρχές στην Deutsche Bank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ρυθμιστική αρχή της Γερμανίας για τον χρηματοοικονομικό κλάδο επέβαλε πρόστιμο 8,66 εκατ. ευρώ στην Deutsche Bank για τον χειρισμό εκ μέρους της ζητημάτων σχετικών με το Euribor, επιτόκιο αναφοράς το οποίο βρέθηκε στην καρδιά σκανδάλου το οποίο έπληξε τον κλάδο.

  Η τράπεζα για ορισμένο διάστημα δεν είχε λειτουργικά συστήματα και ελέγχους όσον αφορά τη συμβολή της στον δείκτη, τονίζει η BaFin, σε δήλωσή της.

  Πάνω από μία δεκαετία μετά τη χρηματοοικονομική κρίση, η οποία αποκάλυψε κολάσιμες συμπεριφορές και ανεπαρκείς ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι τράπεζες βρίσκονται ακόμη αντιμέτωπες με μέτρα βελτίωσης της διαφάνειας των κινήσεών τους και με ρυθμιστικούς ελέγχους.  Μολονότι σχετικά μικρό για τα μεγέθη της τράπεζας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, το πρόστιμο της BaFin υποδηλώνει ότι η Deutsche Bank δεν έχει προχωρήσει σε πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεών της μετά την επιβολή στην ίδια των υψηλότερων ποινών στον κλάδο στο πλαίσιο του σκανδάλου της καταστρατήγησης του Libor.

  "Η τράπεζα αποδέχεται το πρόστιμο στο πλαίσιο συμβιβασμού με την BaFin, γεγονός το οποίο δημιουργεί νομική βεβαιότητα", σημειώνει η Deutsche Bank σε γραπτή ανακοίνωσή της. "Για εμάς παραμένει κορυφαία προτεραιότητα να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενες αδυναμίες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς μας".

  Η Deutsche Bank αναφέρει επίσης ότι έχει εφαρμόσει προκαταρκτικά μέτρα βελτίωσης των ελέγχων σε συνεργασία με τις εποπτικές αρχές.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ