Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 29-Δεκ-2021 09:00

  Το ρωσικό φυσικό αέριο συνεχίζει να ρέει ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe για ένατη μέρα

  Το ρωσικό φυσικό αέριο συνεχίζει να ρέει ανατολικά μέσω του αγωγού Yamal-Europe για ένατη μέρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αγωγός Yamal-Europe που συνήθως παραδίδει ρωσικό φυσικό αέριο στη Δυτική Ευρώπη έστειλε το καύσιμο πίσω στην Πολωνία για ένατη συνεχόμενη ημέρα την Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του γερμανικού φορέα εκμετάλλευσης δικτύου Gascade, όπως γράφει το πρακτορείο Reuters.

  Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανοπολωνικά σύνορα πήγαιναν ανατολικά στην Πολωνία με ωριαίο όγκο σχεδόν 1,2 εκατ. κιλοβατώρων (kWh/h) το πρωί της Τετάρτης, στο ίδιο επίπεδο με τις ροές των τελευταίων 24 ωρών.

  Ο αγωγός αποτελεί σημαντική διαδρομή για τις εξαγωγές του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

  Τα αποτελέσματα των δημοπρασιών έδειξαν ότι η Gazprom δεν έχει κλείσει χωρητικότητα για εξαγωγές φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe για την Τετάρτη.

  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Γερμανία μεταπωλούσε ρωσικό αέριο στην Πολωνία και την Ουκρανία αντί να ανακουφίσει την αγορά, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την αντιστροφή, και την εκτόξευση των τιμών, στους Γερμανούς εισαγωγείς αερίου.

  Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πούτιν. Οι εισαγωγείς φυσικού αερίου δεν ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ