Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Δεκ-2021 22:23

  Ν. Αφρική: Ανακαλούνται τα πιο ελαστικά πρωτόκολλα καραντίνας και ιχνηλάτησης

  Ν. Αφρική: Ανακαλούνται τα πιο ελαστικά πρωτόκολλα καραντίνας και ιχνηλάτησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Νότια Αφρική ανακάλεσε τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τα οποία όσοι δεν εμφάνιζαν συμπτώματα της Covid-19 δεν χρειαζόταν να μπαίνουν σε απομόνωση ή να υποβάλλονται σε τεστ εάν είχαν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, διευκρινίζοντας ότι θα δώσει σναθεωρημένες οδηγίες.

  Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι οι ασυμπτωματικοί που είχαν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα της Covid-19 δεν χρειαζόταν πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα, αλλά θα έπρεπε να παρακολουθούν για 5-7 ημέρες εάν θα εμφανίσουν συμπτώματα και να αποφεύγουν τις μεγάλες συναθροίσεις. Σύμφωνα με αυτά τα πρωτόκολλα, μόνο όσοι εμφάνιζαν συμπτώματα θα έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ. Όσοι είχαν ήπια συμπτώματα θα απομονώνονταν για οκτώ ημέρες και όσοι είχαν βαρύτερα συμπτώματα για δέκα ημέρες.

  Αναθεωρήθηκαν επίσης τα πρωτόκολλα καραντίνας (δεν θα υπήρχαν πλέον άλλες εγκαταστάσεις καραντίνας, οι ασθενείς θα μπορούσαν να μείνουν μόνο στο σπίτι τους) και θα σταματούσαν οι προσπάθειες ιχνηλάτησης, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως εάν εντοπίζονταν εστίες του νέου κορονοϊού.

  Η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτήν την αναθεώρηση βασιζόμενη σε μια σειρά επιστημονικών δεδομένων, όπως ότι οι περισσότεροι πολίτες είχαν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση και είχαν αναπτύξει κάποιο επίπεδο ανοσίας. Το γεγονός αυτό συνέβαλε στον χαμηλό αριθμό των νοσηλειών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

  Τώρα, όλα αυτά τα πρωτόκολλα ανακαλούνται, αφού το υπουργείο κατακλύστηκε από ερωτήματα και σχόλια από τα μέσα ενημέρωσης και τους πολίτες. "Με βάση την αρχή της διαφάνειας και της δεκτικότητας, το υπουργείο αποφάσισε να θέσει σε αναμονή την εφαρμογή της αναθεωρημένης πολιτικής του, ενώ θα λάβει υπόψη του όλα τα πρόσθετα σχόλια και τα δεδομένα", ανέφερε. "Αυτό σημαίνει ότι διατηρείται το ισχύον στάτους κβο και όλοι οι προηγούμενοι κανονισμοί σε ό,τι αφορά την ιχνηλάτηση, την καραντίνα και την απομόνωση"

  Στη Νότια Αφρική έχουν καταγραφεί 3,42 εκατομμύρια κρούσματα και 90.854 θάνατοι από την Covid-19. Η κατάσταση στη χώρα παρακολουθείται στενά απ’ όλον τον κόσμο, αφού ήταν από τις πρώτες που εντόπισαν την πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον. Τα κρούσματα μειώθηκαν αυτήν την εβδομάδα, καθώς καταγράφηκαν μόνο 7.216 μολύνσεις και 25 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ