Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Δεκ-2021 10:52

  Eastern Bell: Άντλησε 2 δισ. δολάρια από funds σε δολάρια και γουάν

  Venture Capital
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κινεζική εταιρεία venture capital Eastern Bell Capital, άντλησε περισσότερα από 13 δισ. Γουάν (2,04 δισ. Δολάρια) στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησής της, ενισχύοντας την επενδυτική δυναμική της εταιρείας στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

  Η εταιρεία με επενδύσεις στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Xpeng Inc και της startup φορτηγών (αντίστοιχη της Uber) Full Truck Alliance, άντλησε τα κεφάλαια μεσω ενός αμοιβαίου κεφαλαίου σε γουάν και ενός σε δολάρια, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωση της, χωρίς να αναλύει περαιτέρω.

  Το fund σε γουάν προσέλκυσε επενδύσεις από κυβερνητικά ταμεία, τράπεζες και ασφαλιστικές, γνωστά ως περιορισμένοι εταίροι (LPs), ενώ το fund σε δολάρια προσέλκυσε κρατικά επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικών, συνταξιοδοτικά ταμεία.

  Οι εταιρείες venture capital και private equity δημιουργήσουν 7358 νέα funds στο 11μηνο του έτους, αντλώντας συνολικά 645,8 δισ. Δολάρια, σύμφωνα με την CVINFO, έναν οργανισμό που παρακολουθεί τον κλάδο των συγκεκριμένων εταιρειών στην Κίνα.

  Πρόκειται για μια ανάκαμψη από το 2020, όταν είχαν αντληθεί 451,8 δισ. δολάρια, το μικρότερο ποσό σε πέντε χρόνια.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ