Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 27-Δεκ-2021 11:47

  Πολωνία: Θα ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις επιτοκίων, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

  Πολωνία: Θα ακολουθήσουν και άλλες αυξήσεις επιτοκίων, δηλώνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας, Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), Jaroslaw Kaczyński, δήλωσε πως αναμένει περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων μετά από τρεις συνεχόμενες αυξήσεις τους τρεις τελευταίους μήνες.

  Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Kaczyński τόνισε πως η απόφαση της κεντρικής τράπεζας να αρχίσει να συσφίγγει την πολιτική της τον Οκτώβριο είχε ληφθεί την σωστή στιγμή, παρόλο που ο ίδιος και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου το ήθελαν νωρίτερα.

  Οι τρεις αυξήσεις έχουν φέρει το βασικό επιτόκιο στο 1,75% από το 0,1%.

  Ο Kaczyński, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και de facto ηγέτης της Πολωνίας, δήλωσε επίσης ότι θα ήθελε να παραμείνει για δεύτερη θητεία ο διοικητής της κεντρικής τράπεζς, Adam Glapiński, αν και αυτή η απόφαση βρισκόταν στα χέρια του προέδου Duda.

  "Υπάρχουν πολλοί λόγοι να πιστεύουμε ότι η κίνηση της κεντρικής τράπεζας της Πολωνίας να αυξήσει τα επιτόκια ήρθε την κατάλληλη στιγμή, αν και πρέπει να παραδεχθώ ότι αποτέλεσε αντικείμενο διαμάχης μεταξύ της τράπεζας και της κυβέρνησης”, τόνισε ο Kaczyński σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα interia.pl.

  "Στην κυβέρνηση, πιστεύαμε ότι έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα”, πρόσθεσε.

  "Είχαμε τρεις αυξήσεις επιτοκίων. Νομίζω ότι θα υπάρξουν περισσότερες, αλλά αυτό είναι μόνο δική μου υπόθεση, έχω μηδενική επιρροή σε αυτή την απόφαση”, τόνισε ο Kaczyński.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ