Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 26-Δεκ-2021 09:05

  Η παγκόσμια οικονομία θα ξεπεράσει τα $100 τρισ. μέσα στο 2022

  50599446
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η παγκόσμια οικονομία πρόκειται να ξεπεράσει τα 100 τρισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά το 2022, δύο χρόνια νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως, σύμφωνα με το Centre for Economics and Business Research, μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

  Το παγκόσμιο ΑΕΠ θα ωθηθεί από τη συνεχιζόμενη ανάκαμψη από την πανδημία, ενώ αν ο πληθωρισμός επιμείνει, μπορεί να είναι δύσκολο για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να αποφύγουν την στροφή των οικονομιών τους σε ύφεση, ανέφερε το think tank με έδρα το Λονδίνο. 

  "Το σημαντικό ζήτημα για τη δεκαετία του 2020 είναι το πώς οι παγκόσμιες οικονομίες θα αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό", δήλωσε ο Douglas McWilliams, αναπληρωτής πρόεδρος του CEBR. "Ελπίζουμε ότι μια σχετικά μέτρια προσαρμογή θα θέσει υπό έλεγχο τα μη παροδικά στοιχεία. Αν όχι, τότε ο κόσμος θα πρέπει να προετοιμαστεί για μια ύφεση το 2023 ή το 2024".

  Το CEBR προέβλεψε επίσης πως:

  - Η Κίνα θα ξεπεράσει τις ΗΠΑ το 2030, δύο χρόνια αργότερα από ό,τι προβλεπόταν πριν από ένα χρόνο.

  - Η Ινδία θα ανακτήσει την έκτη θέση από τη Γαλλία το επόμενο έτος και θα γίνει η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία το 2031, ένα χρόνο αργότερα από την προηγούμενη πρόβλεψη.

  - Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να είναι 16% μεγαλύτερο από τη Γαλλία το 2036, παρά το Brexit.

  - Η Γερμανία θα ξεπεράσει την ιαπωνική οικονομία το 2033.

  - Η κλιματική αλλαγή θα μειώσει τις καταναλωτικές δαπάνες κατά 2 τρισ. δολάρια ετησίως κατά μέσο όρο έως το 2036, καθώς οι εταιρείες μετακυλίουν το κόστος των επενδύσεων στην απαλλαγή από τον άνθρακα.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ