Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Δεκ-2021 16:15

  Η Lufthansa κόβει 33.000 πτήσεις εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον

  Η Lufthansa κόβει 33.000 πτήσεις εξαιτίας της παραλλαγής Όμικρον
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Lufthansa σχεδιάζει να κόψει 33.000 πτήσεις από το χειμερινό της πρόγραμμα λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον και των σχετικών ταξιδιωτικών περιορισμών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Carsten Spohr σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Ζeitung.

  "Από τα μέσα Ιανουαρίου έως τον Φεβρουάριο, βλέπουμε μια απότομη πτώση στις κρατήσεις", είπε στην εφημερίδα την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι 33.000 πτήσεις ισοδυναμούν με περίπου το 10% του σχεδίου πτήσεων.

  Συγκεκριμένα, η Lufthansa "ένιωθε" την απουσία επιβατών από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και το Βέλγιο, που πλήττονται ιδιαίτερα από την πανδημία, δήλωσε ο Spohr.

  Είπε ότι η γερμανική αεροπορική εταιρεία θα είχε περικόψει ακόμη περισσότερες πτήσεις τον Ιανουάριο λόγω της αδύναμης ζήτησης, εάν δεν έπρεπε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τη χρήση των χρονοθυρίδων: "Πρέπει να πραγματοποιήσουμε 18.000 πρόσθετες, περιττές πτήσεις το χειμώνα μόνο για να εξασφαλίσουμε τα δικαιώματα απογείωσης και προσγείωσης", είπε.

  "Ενώ έχουν βρεθεί εξαιρέσεις φιλικές προς το κλίμα σχεδόν σε κάθε άλλο μέρος του κόσμου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η ΕΕ δεν το επιτρέπει με τον ίδιο τρόπο", είπε.

  "Αυτό βλάπτει το κλίμα και είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλει να πετύχει η Επιτροπή της ΕΕ με το σχέδιό της 'Fit for 55'".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ