Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 23-Δεκ-2021 14:03

  Ρωσία: Το αέριο ρέει αντίστροφα για τρίτη μέρα μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη

  60403999
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο αγωγός αερίου Γιαμάλ-Ευρώπη που διοχετεύει αέριο στη Δυτική Ευρώπη λειτουργεί με αντίστροφη ροή για τρίτη μέρα σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία από τον γερμανικό φορέα διαχείρισης δικτύου Gascade, μεταφέροντας καύσιμο από τη Γερμανία στην Πολωνία και προσθέτοντας στην πίεση στην ευρωπαϊκή αγορά αερίου σποτ.

  Οι ευρωπαϊκές τιμές αερίου έφθασαν σε ύψη ρεκόρ αυτή την εβδομάδα αφότου ο Γιαμάλ αντέστρεψε την κατεύθυνση της ροής. Ενώ η κίνηση σημειώνεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων ανάμεσα στη Μόσχα και χώρες της Δύσης για την Ουκρανία, η Ρωσία δήλωσε πως η αντιστροφή της ροής δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους.

  Δύο μεγάλοι πελάτες στη Γερμανία δήλωσαν πως η ρωσική εταιρία προμήθειας φυσικού αερίου Gazprom ανταποκρίνεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις χωρίς να διευκρινίζουν από πού προμηθεύονται το αέριο. Η Gazprom δεν έχει κρατήσει δυναμικότητα διέλευσης αερίου για εξαγωγές μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη για τις 23 Δεκεμβρίου, δείχνουν σήμερα τα αποτελέσματα της δημοπρασίας.

  Οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανοπολωνικά σύνορα ανατολικά από τη Γερμανία στην Πολωνία είχαν σήμερα ωριαίο όγκο περίπου 1.180.000 κιλοβατώρες (kWh/h) και αναμενόταν να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα στη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ