Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Δεκ-2021 09:57

  Moderna: Ξεκινάει την ανάπτυξη ενισχυτικής δόσης κατά της Όμικρον στις επόμενες εβδομάδες

  Εξαιρετικά αποτελεσματικό το εμβόλιο της Moderna έναντι της μετάλλαξης Δ - Αλλά η προστασία φθίνει με τον χρόνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η παρασκευάστρια εταιρεία εμβολίων κατά του κορονοίού Moderna δεν αναμένει ότι θα υπάρξουν προβλήματα στην παρασκευή μιας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της για την προστασία απέναντι στη μετάλλαξη Όμικρον  και πιθανόν να ξεκινήσει να εργάζεται πάνω σε αυτό μέσα σε μερικές εβδομάδες, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στεφάν Μπανσέλ.

  H Moderna ευελπιστεί να ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές στις αρχές του χρόνου για την παρασκευή ενός εμβολίου που θα προστατεύει από την ταχέως εξαπλούμενη παραλλαγή Όμικρον, αλλά επί του παρόντος είναι επικεντρωμένη στην παρασκευή αναμνηστικής δόσης του υπάρχοντος εμβολίου της, mRNA-1273.

  "Χρειάζεται μικρές προσαρμογές για την Omicron. Δεν περιμένω προβλήματα", δήλωσε ο Μπανσέλ σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα TagesAnzeiger που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

  Η εταιρεία αναμένει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την μετάλλαξη για να ξεκινήσει την ανάπτυξη της ενισχυτικής δόσης. "Αυτό θα χρειαστεί άλλη μία ή δύο εβδομάδες", τόνισε ο Μπανσέλ.

  "Θα χρειαστούν μερικοί μήνες προτού μπορέσουμε να παράγουμε 500 εκατομμύρια δόσεις μετά την έγκρισή της. Αλλά οι δυνατότητές μας είναι πολύ μεγαλύτερες σήμερα από ό,τι πριν από έναν χρόνο", είπε.

  Εάν οι αρχές έγκρισης, όπως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και η ελβετική Swissmedic, απαιτήσουν περαιτέρω μελέτες, αυτό θα προσθέσει τουλάχιστον τρεις μήνες.

  "Ορισμένες αρχές θέλουν μια μελέτη, άλλες είναι ακόμη αναποφάσιστες. Κατά τη γνώμη μου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πόσο σοβαρά εξελίσσεται η νόσος", δήλωσε.

  Μετά τις καθυστερήσεις στην παράδοση και τις υστερήσεις στην παραγωγή στις αρχές του 2021, η Moderna είναι πλέον σε θέση να συμβαδίζει με τους στόχους παραγωγής και να παραδίδει τις παραγγελίες εγκαίρως.

  Η εταιρεία παρήγαγε μεταξύ 700 και 800 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού φέτος και αναμένει να παράγει μεγαλύτερο αριθμό το 2022, αυξάνοντας την παραγωγή από 100 εκατομμύρια δόσεις τον μήνα σε 150 εκατομμύρια.

  Πρόσθετες γραμμές παραγωγής που δημιουργούνται μέσω μιας συμφωνίας με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Lonza θα τεθούν σε λειτουργία το πρώτο τρίμηνο του 2022, ενισχύοντας την παραγωγή, είπε ο Μπανσέλ, προσθέτοντας ότι η εταιρεία για πρώτη φορά έχει απόθεμα 30 εκατομμυρίων δόσεων.

  "Αναπτύσσουμε μια σειρά από νέα εμβόλια, για παράδειγμα κατά της γρίπης ή κατά του ιού RS, ο οποίος προκαλεί μια αναπνευστική νόσο που είναι θανατηφόρα στους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά", δήλωσε ο Μπανσέλ.

  "Μπορούμε να συνδυάσουμε αυτά τα τρία εμβόλια mRNA σε μία δόση και να προτείνουμε στις κυβερνήσεις να εξασφαλίσουν προμήθειες για αρκετά χρόνια και στη συνέχεια να επενδύσουν σε μια μονάδα παραγωγής," σημείωσε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ