Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 21-Δεκ-2021 08:06

  Όμικρον: Η Νέα Ζηλανδία αναβάλλει το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων της

  Όμικρον: Η Νέα Ζηλανδία αναβάλλει το σταδιακό άνοιγμα των συνόρων της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανέβαλε σήμερα το προγραμματισμένο άνοιγμα κατά φάσεις των συνόρων της χώρας της Ωκεανίας ως τουλάχιστον τα τέλη του Φεβρουαρίου, εξαιτίας της ανησυχίας που προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση σε παγκόσμια κλίμακα της παραλλαγής Όμικρον του νέου κορονοϊού.

  Η χώρα του νότιου Ειρηνικού Ωκεανού μόλις άρχιζε να χαλαρώνει τα μέτρα που είχε λάβει για την ανάσχεση της πανδημίας, τα οποία συγκαταλέγονται στα πιο αυστηρά σε διεθνές επίπεδο. Οι περιορισμοί στα σύνορά της επρόκειτο να αρχίσουν να αίρονται τον Ιανουάριο και ο σκοπός ήταν να μπορούν όλοι οι ξένοι τουρίστες να την επισκέπτονται από τον Απρίλιο.

  Όμως τα ταξίδια χωρίς καραντίνα, που θα άρχιζαν για τους Νεοζηλανδούς που κατοικούν στην Αυστραλία από τη 16η Ιανουαρίου, πλέον δεν θα είναι εφικτά παρά στα τέλη του Φεβρουαρίου το νωρίτερο, ενημέρωσε ο υπουργός που είναι αρμόδιος για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Κρις Χίπκινς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουέλινγκτον.

  "Όλα τα στοιχεία μέχρι στιγμής κατατείνουν στο ότι η Όμικρον είναι η πιο μολυσματική παραλλαγή (σ.σ. του SARS-CoV-2) μέχρι σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό είναι απογοητευτικό και θα ανατρέψει πολλά σχέδια για διακοπές, αλλά είναι σημαντικό να παρουσιάσουμε καθαρά τις αλλαγές αυτές από σήμερα, ώστε ο κόσμος να έχει τον χρόνο να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά του", πρόσθεσε.

  Τα μέτρα λαμβάνονται προληπτικά, καθώς δεν είναι ακόμη σαφές πόσο βαριά μορφή της COVID-19 προκαλεί η Όμικρον, ούτε ο αντίκτυπός της στα συστήματα υγείας, το εάν δηλαδή μπορεί να προκαλέσει την υπερφόρτωσή τους, πρόσθεσε.

  Εξάλλου, η παραμονή σε καραντίνα των ταξιδιωτών θα αυξηθεί σε 10 ημέρες από μία εβδομάδα σήμερα. Και ακόμη, γίνεται στενότερο το χρονικό διάστημα πριν από την αναχώρηση μέσα στο οποίο οι ταξιδιώτες με προορισμό τη Νέα Ζηλανδία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ: από τις 72 μειώνεται στις 48 ώρες πριν από την πτήση.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ