Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 18-Δεκ-2021 14:46

  Theranos: Οι ένορκοι αποφασίζουν για την τύχη της Elizabeth Holmes

  24882974
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δώδεκα ένορκοι θα αποφασίσουν για την τύχη της ιδρύτριας της Theranos, Elizabeth Holmes. Οι ένορκοι να εξετάσουν τις καταθέσεις 31 μαρτύρων σε διάστημα τριών μηνών, καθώς ξεκινούν τις διαβουλεύσεις τους.

  Όπως αναφέρει το CNBC, η υπόθεση παραδόθηκε στους ενόρκους γύρω στις 4:40 μ.μ. την Παρασκευή (τοπική ώρα), αφού ο δικαστής Edward Davila ολοκλήρωσε την ανάγνωση των οδηγιών.

  Η Holmes, η οποία ξεκίνησε την εταιρεία αιματολογικών εξετάσεων το 2003 και εγκατέλειψε τις σπουδές της στο Stanford για αυτή, αντιμετωπίζει εννέα κατηγορίες για απάτη και δύο κατηγορίες συνωμοσία με σκοπό τη διάπραξη απάτης. Αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών σε περίπτωση καταδίκης, ενώ  δήλωσε αθώα.

  Ο Kevin Downey, συνήγορος υπεράσπισης της Holmes, έκανε την τελική του δήλωση νωρίτερα την Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι η πελάτης του πρέπει να αθωωθεί για όλες τις κατηγορίες.

  "Στα πρώτα σημάδιας εμφάνισης ενός προβλήματος, οι απατεώνες εξαργυρώνουν, οι εγκληματίες συγκαλύπτουν και οι αρουραίοι φεύγουν από ένα πλοίο που βουλιάζει", δήλωσε ο Downey. "Εκείνη δεν έκανε τίποτα από αυτά".

  Ο Downey δήλωσε ότι η Holmes, η οποία είναι τώρα 37 ετών, αφιέρωσε τη ζωή της στη δημιουργία της Theranos και ποτέ δεν είχε σκοπό να εξαπατήσει τους επενδυτές. Υπενθύμισε στους ενόρκους ότι η Holmes εγκατέλειψε την πανεπιστημιακή της εκπαίδευση, εγκατέλειψε τα νιάτα της και έχασε φιλίες επειδή "πίστευε ότι δημιούργησε μια τεχνολογία που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο". 

  Τόνισε ότι ο πλούτος της Holmes ήταν συνδεδεμένος στην επιτυχία της Theranos και ότι ποτέ δεν πούλησε καμία από τις μετοχές της. "Βυθίστηκε μαζί με το πλοίο όταν αυτό βυθίστηκε", δήλωσε ο Downey. "Κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η Elizabeth Holmes".

  Η Downey σε περισσότερες από τρεις ώρες προσπάθησε να καταρρίψει την υπόθεση της κυβέρνησης. Είπε ότι η Holmes δεν παραποίησε σκόπιμα τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας για να προσελκύσει χρήματα από τους επενδυτές.

  Η θέση της κυβέρνησης

  "Η ασθένεια που μάστιζε την Theranos δεν ήταν η έλλειψη προσπάθειας, αλλά η έλλειψη ειλικρίνειας", δήλωσε ο βοηθός Εισαγγελέα John Bostic.

  Η Theranos δεν πρέπει να συγχέεται με μια εταιρεία που απέτυχε παρά τη σκληρή δουλειά, δήλωσε ο Bostic.

  "Θαυμάζουμε τους ανθρώπους που θέτουν φιλόδοξους στόχους και ξεκινούν για να τους επιτύχουν", τόνισε στη συνέχεια ο Bostic. "Αυτή η υπόθεση πήγε άσχημα για την Theranos και την Holmes όταν έκανε την άλλη επιλογή, όταν αρνήθηκε να αποδεχτεί την αποτυχία και στράφηκε στην παραβίαση του νόμου αντ' αυτού".

  Προκειμένου η Holmes να κριθεί ένοχη, οι ένορκοι πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η επιχειρηματίας, που κάποτε είχε χαρακτηριστεί ως η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος γυναίκα, σκόπευε να εξαπατήσει επενδυτές και ασθενείς.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ