Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 16-Δεκ-2021 15:31

  ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των αρχικών αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας, που παραμένουν κοντά στο χαμηλό 52 ετών

  ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των αρχικών αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας, που παραμένουν κοντά στο χαμηλό 52 ετών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Άνοδο κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, εξέλιξη που πιθανότατα αντανακλά την ιδιαιτερότητα της περιόδου με τις προσωρινές προσλήψεις λόγω της εορταστικής περιόδου, παραμένοντας ωστόσο κοντά το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 52 ετών.

  Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 18.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 206.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαν μειωθεί στις 188.000 αρχικές αιτήσεις.

  Ακόμη, όμως, και μετά από αυτήν την αύξηση παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, λίγο υψηλότερα από το χαμηλό 52 ετών που καταγράφηκε πριν από δύο εβδομάδες.

  Οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας θα διαμορφωθούν λίγο χαμηλότερα, στις 200.000.

  Το ίδιο διάστημα, ο αριθμός των συνεχιζόμενων επιδομάτων ανεργίας μειώθηκε κατά 154.000 στα 1,85 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, που αποτελεί επίσης χαμηλό πανδημίας.

  Οι περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις άλλωστε επιδιώκουν προσλήψεις προσωπικού, προκειμένου να καλύψουν την ισχυρή ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες, με πολλές εξ αυτών μάλιστα να προσφέρουν υψηλότερους μισθούς και επιδόματα προκειμένου να δελεάσουν τους νέους εργαζομένους.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ