Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 15-Δεκ-2021 10:58

  Generali: Επιστρέφει 6,1 δισ. ευρώ στους μετόχους

  Generali: Επιστρέφει 6,1 δισ. ευρώ στους μετόχους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η μεγαλύτερη ιταλική ασφαλιστική εταιρεία, Generali, ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει μέχρι 6,1 δισ. Ευρώ στους μετόχους μέχρι το 2024 σε μερίσματα και με την πρώτη της επαναγορά ίδιων μετοχών σε 15 χρόνια, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Philippe Donnet επιδιώκει τον επαναδιορισμό του στη θέση.

  Ο Donnet, ο οποίος επιδιώκει να παρατείνει τη θητεία του τον Απρίλιο παρά τις αντιδράσεις στη στρατηγική του από τους δύο μεγάλους μετόχους, διέθεσε επίσης μέχρι και 3 δισ. Ευρώ σε συγχωνεύσεις και εξαγορές στις ασφάλειες και στη διαχείριση asset.

  "Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις παραμένουν ένα εργαλείο για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους”, ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

  Ο ίδιος τόνισε ότι η Generali κοιτάζει να διευρύνει τις δραστηριότητες ασφαλειών και διαχείρισης asset στην Ευρώπη και στην Ασία.

  Οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξετάστηκαν επίσης για το ενδεχόμενο επέκτασης του τομέα διαχείρισης assets.

  Στο προηγούμενο σχέδιο εξαγορών και συγχωνεύσεων, ο Donnet δαπάνησε το 85% των 4 δισ. Ευρώ, κάτι που οι επικριτές του θεωρήσαν πολύ δειλό.

  Η Generali δήλωσε ότι στοχεύει σε μέση αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά 6%-8% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με το νέο σχέδιο.

  Η εταιρεία στοχεύει σε αύξηση των ασφαλίστρων σε μη μηχανοκίνητη περιουσία και για ατυχήματα, περισσότερο από 4% σε ετήσια βάση κατά μέσο όρο στο διάστημα 2021-2024.

  Πρόσθεσε δε ότι στοχεύει σε μικρές επιχειρήσεις και στη φροντίδα ηλικιωμένων και στην ταξιδιωτική ασφάλιση στις ΗΠΑ.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ