Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Δεκ-2021 23:02

  Δεξίωση προς Ν. Αναστασιάδη και Ε. Τατάρ παρέθεσε ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ

  Δεξίωση προς Ν. Αναστασιάδη και Ε. Τατάρ παρέθεσε ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Δεξίωση προς τους δύο ηγέτες Ν. Αναστασιάδη και Ε. Τατάρ παρέθεσε το απόγευμα της Τρίτης ο νέος Ειδικός Αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο Κόλιν Στιούαρτ.

  Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του στην έναρξη της πρώτης κοινής, ανεπίσημης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Λήδρα Πάλας στη Νεκρή Ζώνη, ο κος Στιούαρτ εξέφρασε την χαρά και την ευχαρίστησή του για την παρουσία των δύο ηγετών στον ιστορικό χώρο του Λήδρα Πάλας, τονίζοντας ότι ο ίδιος θα συνεχίσει τη σημαντική δουλειά της προκατόχου του Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ούτως ώστε να στηρίξει τον πολύ σημαντικό στόχο του Γενικού Γραμματέα για εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο Κυπριακό.

  Ευχήθηκε, δε, κατά το νέο χρόνο να υπάρξει περισσότερη πρόοδος στο Κυπριακό.

  Σε ανάρτησή τους στο Twitter, τα Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι κατά το καλωσόρισμα του κου Στιούαρτ προς τους δύο ηγέτες, παρόντες ήταν και εκπρόσωποι της διπλωματικής κοινότητας.

  Στην συνάντηση που διήρκεσε περίπου 2 ώρες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνοδευόταν από τον διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη και ο Ερσίν Τατάρ από τον σύμβουλό του και διαπραγματευτή Εργκιούν Ολγκιούν.

  Λόγω των μέτρων της Πανδημίας, στη δεξίωση παραβρέθηκαν περίπου 40 άτομα, ανάμεσά τους οι πρέσβεις των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και οι επικεφαλής των τεχνικών επιτροπών, για το έργο των οποίων έγινε ιδιαίτερη μνεία.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ