Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Δεκ-2021 15:32

  Η Shell ενισχύει την παρουσία της στον χώρο των ΑΠΕ με την εξαγορά της Savion

  Η Shell ενισχύει την παρουσία της στον χώρο των ΑΠΕ με την εξαγορά της Savion
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας συστημάτων ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας Savion, από την Macquarie’s Green Investment Group, προχωρά η Royal Dutch Shell, προκειμένου να ενισχύσει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιό της στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στο πλαίσιο της στροφής της προς μορφές ενέργειας μηδενικών εκπομπών ρύπων.

  Ο πετρελαϊκός κολοσσός δεν αποκάλυψε το τίμημα της συμφωνίας, αλλά δήλωσε ότι η εξαγορά προστίθεται στην προηγούμενη επένδυσή της στην αμερικανικό διαχειριστή μονάδων ηλιακής ενέργειας, με τη Savion να έχει υπό ανάπτυξη έργα ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης άνω των 18 γιγαβάτ για λογαριασμό πελατών.

  Πέρυσι, η εισηγμένη στο Λονδίνο Shell παρουσίασε την πιο φιλόδοξη μέχρι σήμερα στρατηγική στον τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου που έχει στόχο να επιτύχει καθαρό ανθρακικό αποτύπωμα έως το 2050.

  Τα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία της Savion, η εξειδικευμένη ομάδα της και η αποδεδειγμένη επιτυχία της ως εταιρεία ανάπτυξης έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συνάδουν πλήρως με την αναπτυσσόμενη επιχείρηση καθετοποιημένης ενέργειας της Shell”, δήλωσε ο Wael Sawan, διευθυντής ολοκληρωμένων λύσεων αερίου και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Shell.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ