Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 14-Δεκ-2021 09:51

  Τσαβούσογλου για γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ: "Κατάρ και ΗΠΑ υποσχέθηκαν ότι δεν θα μπουν στην υφαλοκρηπίδα μας"

  Τσαβούσογλου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι ΗΠΑ και το Κατάρ υποσχέθηκαν να μην κάνουν γεωτρήσεις στο κομμάτι της κυπριακής ΑΟΖ, που όπως ισχυρίστηκε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

  Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σε ομιλία του στο κοινοβούλιο ανέφερε ότι συζήτησε με τις δύο χώρες και του το υποσχέθηκαν, χωρίς να υπάρχει ακόμα κάποια ανακοίνωση από τις δύο πλευρές που να επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό του. 

  "Φέτος, η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι προσπάθησαν 6 φορές να στείλουν στην υφαλοκρηπίδα μας πλοία τρίτων χωρών και κάθε φορά με τις επαφές μας, με τις εν λόγω χώρες, αλλά και με τους στρατιώτες μας, δηλαδή με την παρουσία των ενόπλων δυνάμεων μας, τους εμποδίσαμε. Τι είπαμε πριν; Είμαστε έτοιμοι για όλα, αν χρειαστεί στο τραπέζι κι αν χρειαστεί και στο μέτωπο", δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.  

  Και πρόσθεσε: "Για τη συμφωνία που έχουν υπογράψει το Κατάρ και η Exxon πρέπει να ξεκαθαρίσω πως κανένας δεν μπορεί να εισέλθει στην υφαλοκρηπίδα μας δίχως την άδεια μας. Επίσης κανένας δεν μπορεί να μπει στις περιοχές που έχει δώσει άδειες ερευνών η ''ΤΔΒΚ'' (όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος). Και ουσιαστικά και οι δυο χώρες, οι ΗΠΑ και το Κατάρ, υποσχέθηκαν πως στο Οικόπεδο 5 δεν θα μπουν στην περιοχή της δικής μας υφαλοκρηπίδας. Δεν θα μπουν, θα παραμείνουν στην περιοχή νότια από την γραμμή της υφαλοκρηπίδας μας στο Οικόπεδο 5".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ