Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Δεκ-2021 11:23

  Ισπανία: Δεν βιάζεται η κυβέρνηση να πουλήσει τη συμμετοχή της στην Caixabank

  Ισπανία: Δεν βιάζεται η κυβέρνηση να πουλήσει τη συμμετοχή της στην Caixabank
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η ισπανική κυβέρνηση δεν βιάζεται να πουλήσει το 16% που κατέχει στην Caixabank, ανέφερε η υπουργός Οικονομίας Nadia Calvino σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Expansion.

  "Δεν βιαζόμαστε να το κάνουμε”, ανέφερε στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε σήμερα, όταν ερωτήθηκε για το εάν το δημόσιο σχεδιάζει να απελευθερώσει τη συμμετοχή του στην Caixabank.

  Η ισπανική τράπεζα ολοκλήρωσε την εξαγορά της κρατικής Bankia έναντι 4,3 δισ. Ευρώ τον Μάρτιο, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εγχώρια τράπεζα της Ισπανίας με περισσότερα από 650 δισ. Ευρώ σε assets.

  Η κυβέρνηση έμεινε με ποσοστό συμμετοχής 16,12% στη συγχωνευμένη τράπεζα μετά την εξαγορά.

  "Είναι μια πολύ καλά διογκούμενη επιχείρηση και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ενοποίησης, η οποία ήταν πολύ καλή για τον ισπανικό χρηματοπιστωτικό τομέα, δεν έχουμε σχέδια στον ορίζοντα ή πρόθεση να εκποιήσουμε το ποσοστό του κράτους”, δήλωσε η Calvino.

  Η κυβέρνηση διέσωσε την Bankia με 22,4 δισ. Ευρώ το 2012, στο αποκορύφωμα της ισπανικής χρηματοπιστωτικής κρίσης.

  Πριν εγκριθεί η εξαγορά της από την Caixabank και επισήμως, η κυβέρνηση έδωσε στον εαυτό της διορία δύο ετών, μέχρι το τέλος του 2023, για να πουλήσει τη συμμετοχή της στη Bankia και να ανακτήσει τα δημόσια κεφάλαια που χρησιμοποίησε για να τονώσει τα οικονομικά της τράπεζας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ