Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 13-Δεκ-2021 08:42

  BoJ: Αμετάβλητο το κλίμα μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων

  BoJ: Αμετάβλητο το κλίμα μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αμετάβλητος ήταν τον Δεκέμβριο ο δείκτης που μετρά το κλίμα μεταξύ των μεγάλων ιαπωνικών εταιρειών μεταποίησης, καθώς οι επιχειρηματίες παρέμειναν επιφυλακτικοί εν μέσω προβλημάτων στον τομέα της προσφοράς και των υψηλότερων τιμών των πρώτων υλών.

  Ο βασικός δείκτης για το κλίμα των μεγάλων επιχειρήσεων της μεταποίησης παρέμεινε στις 18 μονάδες, αμετάβλητος από την προηγούμενη έρευνα τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση tankan της Τράπεζας της Ιαπωνίας.

  Ο δείκτης αντιπροσωπεύει το ποσοστό των εταιρειών που δήλωσαν ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές, μείον τον αριθμό αυτών που δήλωσαν ότι οι συνθήκες ήταν δυσμενείς.

  Ο δείκτης που μετρά το κλίμα μεταξύ των μεγάλων επιχειρήσεων εκτός του μεταποιητικού τομέα, διαμορφώθηκε στις 9 μονάδες έναντι των 2 μονάδων στην προηγούμενη έρευνα.

  Ο τομέας των υπηρεσιών έχει σταδιακά προχωρήσει σε επανέναρξη των δραστηριοτήτων μετά από την υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

  Στο μεταξύ, οι μεγάλες επιχειρήσεις σχεδιάζουν να αυξήσουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά 9,3% στη χρήση που λήγει τον Μάρτιο του 2022, σε σχέση με την αύξηση 10,1% της προηγούμενης έρευνας.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ