Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 11-Δεκ-2021 11:29

  TSMC: Σε αρχικές συζητήσεις για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής τσιπ στη Γερμανία

  TSMC: Σε αρχικές συζητήσεις για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής τσιπ στη Γερμανία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) βρίσκεται σε αρχικές συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση για μια πιθανή λειτουργία εργοστασίου στην ευρωπαϊκή χώρα, δήλωσε το Σάββατο υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg.

  Διάφοροι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνητικών επιδοτήσεων, της ζήτησης των πελατών, αλλά και της δεξαμενής ταλέντων, θα επηρεάσουν την τελική απόφαση της TSMC, δήλωσε στους δημοσιογράφους η ανώτερη αντιπρόεδρος πωλήσεων Ευρώπης και Ασίας Lora Ho στο περιθώριο ενός τεχνολογικού φόρουμ στην Ταϊπέι.

  Οι συζητήσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο που η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και άλλες χώρες επιδιώκουν να αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή ημιαγωγών (chip) για να μετριάσουν τις μελλοντικές διαταραχές στην αλυσίδα εφοδιασμού.

  H TSMC δεν έχει συζητήσει κίνητρα με το Βερολίνο ούτε έχει αποφασίσει για την τοποθεσία του εργοστασίου, δήλωσε η Ho.

  Ο πρόεδρος της TSMC Mark Liu είχε δηλώσει στους μετόχους τον Ιούνιο ότι  είχε διεξάγει μελέτες  για τη δημιουργία παραγωγικών δραστηριοτήτων στη Γερμανία.

  Η ταϊβανέζικη εταιρεία αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ημιαγωγών (chip) παγκοσμίως και έχει τις περισσότερες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ταϊβάν. Το τελευταίο όμως έτος διαφοροποίησε την πολιτική της για να συμβάλλει στην κάλυψη της ζήτησης μεγάλων χωρών που επιδιώκουν να ενισχύσουν την εγχώρια παραγωγή ημιαγωγών.

  Αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται ένα τέτοιο εργοστάσιο στην Αριζόνα, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή ενός εργοστασίου και στην Ιαπωνία.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ