Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Δεκ-2021 15:33

  ΗΠΑ: Οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας μειώθηκαν κατά 43.000 σε 184.000 - Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1969

  ΗΠΑ εργατης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 15.55

  Οι αρχικές αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ - στην εβδομάδα μετά την περίοδο της Ημέρας των Ευχαριστιών - υποχώρησαν σε χαμηλό 52 ετών, αντανακλώντας τη μεγάλη απροθυμία των εταιρειών να απολύσουν εργαζομένους εν μέσω της μεγαλύτερης έλλειψης εργατικού δυναμικού των τελευταίων δεκαετιών.

  Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις υποχώρησαν κατά 43.000 στις 184.000 στην εβδομάδα που έληξε στις 4 Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Το προηγούμενο χαμηλότερο επίπεδο είναι στις 182.000 στην εβδομάδα έως τις 6 Σεπτεμβρίου του 1969. Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 211.000, σύμφωνα με έρευνα του Dow Jones.

  Αν και υπάρχουν πολλές ελεύθερες θέσεις εργασίας, ένα μεγάλο μέρος της μείωσης φάνηκε να οφείλεται σε ζητήματα που σχετίζονται με την περίοδο των εορτών. Η διαδικασία της κυβέρνησης για την προσαρμογή των αιτήσεων στις εποχικές ανάγκες δημιουργεί μερικές φορές στρεβλώσεις κατά τη διάρκεια των εορτών.

  Ο πραγματικός αριθμός των αιτήσεων, για παράδειγμα, αυξήθηκε απότομα την περασμένη εβδομάδα και πλησίασε τις 300.000.

  Οι αιτήσεις μπορεί να παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα από την Ημέρα των Ευχαριστιών έως την Πρωτοχρονιά λόγω των εποχικών προσλήψεων. Οι εταιρείες προσλαμβάνουν πολλούς εργαζόμενους τους τελευταίους μήνες του έτους και τους αφήνουν να φύγουν μετά τις εορτές.

  Ωστόσο, ο αριθμός των ατόμων που υποβάλλουν αίτηση για επιδόματα εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά χαμηλός και πιθανόν να μειωθεί ακόμη περισσότερο καθώς η οικονομία αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς.

  Οι εταιρείες δεν θέλουν να απολύσουν κανέναν εργαζόμενο εκτός παρά μόνο ως έσχατη λύση, επειδή ενδέχεται να μην μπορέσουν να βρουν αντικαταστάτες. Υπάρχουν - σχεδόν ρεκόρ - 11 εκατ. θέσεις εργασίας, αλλά όχι αρκετά άτομα για να τις καλύψουν.

  Εν τω μεταξύ, οι συνεχιζόμενες αιτήσεις για επιδόματα  αυξήθηκαν κατά 38.000 σε 1,95 εκατομμύρια και εξακολουθούν να κυμαίνονται σε χαμηλά, προ - πανδημίας, επίπεδα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ